Κρεμάστρα από κλαδιά

Κρεμάστρα από κλαδιά

Όταν κάνεις βόλτες στις εξοχές έχε τα μάτια σου ανοιχτά για πολύτιμα υλικά που μπορεί να βρεις. Για παράδειγμα, όμορφα κλαδιά δέντρων! Και όταν μαζέψεις καμιά δεκαριά, και νιώθεις έτοιμη/ος να πριονίσεις και να καρφώσεις, φτιάξε αυτή την όμορφη κρεμάστρα για το σπίτι. Δεν ξέρω αν σου φαίνεται κομπλικέ, πραγματικά δεν είναι καθόλου δύσκολο, για δες…

Θα χρειαστείς:

  • μερικά κλαδιά με παρακλάδια
  • 4 κομμάτια ξύλο
  • καρφιά, σφυρί, πριόνι
  • βερνίκι για ξύλα

Βρήκαμε το project αυτό στο instructables.com, εκεί θα βρεις και εσύ όλα τα βήματα, ακολουθεί σύντομη περιγραφή.

Κρεμάστρα από κλαδιά

Για αρχή, διάλεξε τα πιο ενδιαφέροντα κλαδιά, να έχουν μικρά παρακλάδια, μάτια κτλ. Με το πριόνι κόψτα στο μέγεθος που θέλεις, τα παραπάνω είναι περίπου 30 εκατοστά. Καλό είναι μα πριονίσεις και τις 2 πλευρές ώστε να ισιώσεις όσο γίνεται το κομμάτι που θα “πατάει” στο γύρω γύρω ξύλο.

Κρεμάστρα από κλαδιά

Οι original οδηγίες λένε ότι τώρα είναι η ώρα να κόψεις τα 4 ξύλα που θα γίνουν το κάδρο της κρεμάστρας. Εγώ θα σου πρότεινα αν δεν τα έχεις ήδη τα ξ’υλα και πας σε ένα κατάστημα ξυλείας να ζητήσεις να σου τα κόψουν στο μέγεθος που θέλεις, θα γλυτώσεις ένα απαιτητικό βήμα. Αλλιώς τα κόβεις είτε με πριόνι είτε με ηλεκτρική σέγα.

Όταν τα έχεις έτοιμα, κάρφωσε το κάτω μέρος των κλαδιών στο κάτω ξύλο. Στην συνέχεια πρόσθεσε τα 2 πλαϊνά ξύλα και τέλος το πάνω ξύλο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καρφιά ή βίδες σε όλες τις ενώσεις.

Κρεμάστρα από κλαδιά

Πριν το κρεμάσεις στον τοίχο, πέρασε όλη την κατασκευή με ένα βερνίκι και άστο να στεγνώσει καλά. Οι οδηγίες αναφέρουν κάποια πιαστράκια που μάλλον δεν έχουμε στην χώρα μας, με μια επίσκεψη στο γειτονικό σου χρωματοπωλείο, πιστεύω, θα βρεις την κατάλληλη λύση για το πως να το κρεμάσεις.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Κρεμάστρα από κλαδιά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *