Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα

Δεν χρειάζεται να αγοράζεις κάθε χρόνο καινούργια στολίδια για να ανανεώνεις την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου. Το ftiaxto.gr συνεργάζεται με την Bostik και σου φέρνει ιδέες και αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξεις στολίδια με υλικά που ίσως έχεις ήδη στο σπίτι!

Ανακύκλωση στολιδιών

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα

Τι θα χρειαστείς:

  • Παλιές χριστουγεννιάτικες μπάλες
  • Πετσέτες κουζίνας σε διάφορα χρώματα (1 για κάθε μπάλα)
  • Μεζούρα
  • Κορδόνι
  • Ξύλινο διακοσμητικό
  • Πλαστική πρασινάδα
  • Μικρή χαρτόκουτα
  • Ψαλίδι (αν έχετε ζικ ζακ)
  • Bostik Fast Tak Spray Glue

Οδηγίες

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 1

Με μια μεζούρα μέτρα την διάμετρο της μπάλας που θέλεις να αλλάξεις. Πρόσθεσε 10 εκατοστά στην μέτρηση και κόψε ένα τετράγωνο κομμάτι από την πετσέτα. Δηλαδή για την δικιά μου μπάλα που είναι 30 εκατοστά, έκοψα ένα κομμάτι 40×40 εκατοστά. Χρησιμοποίησα ψαλίδι ζικ ζακ για ωραιότερο τελείωμα, ενώ άφησα και τα κρόσσια που είχε η πετσέτα στην μία πλευρά.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 2

Βάλε την μπάλα σε μια παλιά χαρτόκουτα και ψέκασέ την με την Bostik Fast Tak Spray Glue. Καθώς ψεκάζεις κούνα την μπάλα μέσα στην κούτα ώστε να πάει παντού η κόλλα. Πιάσε την μπάλα από την κορυφή και βάλτην στο κέντρο της πετσέτας. Στρώσε με τα χέρια την πετσέτα ώστε να κάνει όμορφα διπλώματα.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 3

Στην κορυφή της μπάλας δέσε ένα κορδόνι και πρόσθεσε ψεύτικη πρασινάδα και ξύλινη χιονονιφάδα ή ότι άλλο διακοσμητικό έχεις. Έτοιμη η πρώτη μπάλα! Επαναλαμβάνεις με όλες τις μπάλες που θέλεις να διακοσμήσεις!

Δες όλη την κατασκευή στο diy.bostik.com!

 

Γεμιστό στολίδι

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα

Τι θα χρειαστείς:

Οδηγίες

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 4

Βάλε δύο κομμάτια πετσέτας το ένα πάνω στο άλλο, χρησιμοποιήσε ότι έχει περισσέψει από την ανακύκλωση στολιδιών παραπάνω. Μετέφερε το σχέδιο του δέντρου και κόψε και τα 2 υφάσματα μαζί.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 5

Πάρε ένα φύλλο Bostik Micro Dots και μετέφερε το σχέδιο του αστεριού. Κόψε το σχήμα, με προσοχή αφαίρεσε το διάφανο προστατευτικό και κόλλησε το αυτοκόλλητο στο κέντρο των κομματιών της πετσέτας. Πάτα το φύλλο Bostik Micro Dots ώστε να κολλήσει καλά στην πετσέτα και αφαίρεσε και το χάρτινο προστατευτικό. Ρίξε χρυσόσκονη στο σημείο που έμειναν τα Bostik Micro Dots στην πετσέτα. Η χρυσόσκονη θα κολλήσει όπου υπάρχουν Bostik Micro Dots, σχηματίζοντας ένα λαμπερό αστέρι!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 6

Βάλε Bostik Power Repair κόλλα με την λεπτή μύτη για να κολλήσεις τις 2 άκρες των υφασμάτων. Άσε την κόλλα να στεγνώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν γεμίσεις το στολίδι. Πρόσεχε μην το παραγεμίσεις γιατί θα χρειαστεί να κολλήσουμε και αυτή την πλευρά.

Τοποθετήσε καρφίτσες ένα εκατοστό από την άκρη της ανοικτής πλευράς σπρώχνοντας το γέμισμα στο βάθος του στολιδιού. Βάλε κόλλα στην άκρη των υφασμάτων και άστο να στεγνώσει άλλα 30 λεπτά πριν βγάλεις τις καρφίτσες.

Δες όλη την κατασκευή στο diy.bostik.com!

 

Γιρλάντα

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα

Τι θα χρειαστείς:

Οδηγίες

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 7

Μετέφερε το σχέδιο του δέντρου και του αστεριού στην τσόχα. Κόψε 6 κομμάτια από το κάθε σχέδιο σε διαφορετικά χρώματα τσόχας.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 8

Εφάρμοσε Bostik Super Glue Non-Drop Gel στο μανταλάκι και κόλλησε την κομμένη τσόχα. Κάνε το ίδιο για όλα τα κομμένα σχήματα.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 9

Πέρασε το κορδόνι σε μια μεγάλη βελόνα και πέρνα 13 λευκά μπαλάκια σε απόσταση 20 εκατοστών το καθένα. Στα κενά ανάμεσα στα λευκά μπαλάκια πρόσθεσε από ένα μανταλάκι, εναλλάσσοντας αστέρι και δέντρο.

Δες όλη την κατασκευή στο diy.bostik.com!

Φτιάξαμε στολίδια και από παλιά παιχνίδια, δες εδώ!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 10

Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα είναι μια ευγενική χορηγία της Bostik

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ύφασμα 11

FACEBOOK // YOUTUBE // INSTAGRAM

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *