Δημιουργικά σεμινάρια Νοεμβρίου στο ftiaxtoρουμ!

Δεν πρόλαβε να κάτσει η σκόνη από τη διοργάνωση της Χειροτέχνικα και να ‘μαστε με καινούργια σεμινάρια! Για να δούμε τι θα δούμε στο ftiaxtoρουμ αυτόν τον μήνα!

Φωτογράφηση επαγγελματικού επιπέδου με κινητό & απλά μέσα

Σεμινάριο: Φωτογράφηση επαγγελματικού επιπέδου με κινητό & απλά μέσα

Σε αυτό το workshop, μέσα σε 3 ώρες, ο Anthony David, γνωστός επαγγελματίας φωτογράφος που καλύπτει όλα τα events της Χειροτέχνικα και διατηρεί εκπαιδευτικό κανάλι στο YouTube με συμβουλές πάνω στη φωτογραφία, σε μαθαίνει πως να έχεις επαγγελματικά αποτελέσματα, πως να φωτογραφίζεις σε μονόχρωμο φόντο ή να στήνεις ολόκληρο σκηνικό γύρω από το προϊόν σου χρησιμοποιώντας props και πως να φωτίζεις σωστά και επαγγελματικά χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κινητό σου, οποιαδήποτε λάμπα ή το φως του ήλιου και μπόλικη φαντασία!

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 // Ώρες 11-2
Κόστος σεμιναρίου: 40 ευρώ
Κρατήστε τη θέση σας εδώ
Facebook Event

Εισαγωγή στην κατασκευή κοσμημάτων

Στο σεμινάριο αυτό, θα μάθουμε πώς τοποθετούμε κουμπώματα, κρικάκια, στοπάκια και αξεσουάρ σε ατσαλόσυρμα για να φτιάξουμε 2 διαφορετικά σκουλαρίκια και ένα βραχιόλι. Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με γράνες, θα μάθουμε 3 διαφορετικούς τρόπους δεσίματος και θα φτιάξουμε ένα κολιέ ή μια καρφίτσα. Κάθε συμμετέχοντας θα φύγει από το σεμινάριο με τουλάχιστον 4 κοσμήματα. Με την Βάλια Μπινίκου.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 // Ώρες 5-8
Κόστος σεμιναρίου: 24 ευρώ
Κρατήστε τη θέση σας εδώ 
Facebook Event

Μάθε να ράβεις (για αρχάριους) και φτιάξε την πρώτη σου τσάντα

Σεμινάριο: Μάθε να ράβεις (για αρχάριους) και φτιάξε την πρώτη σου τσάντα

Αυτό το σεμινάριο είναι για όποιον δεν έχει ξανακάτσει σε ραπτομηχανή! Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα υφάσματα, θα γνωρίσουν τη ραπτομηχανή, θα εξασκηθούν στα περάσματα κλωστών ενώ θα μάθουν και τις βασικές ραφές. Θα γίνει πρακτική εξάσκηση σε ραφή και καρίκωμα, ράβοντας μια απλή τσάντα (tote bag) με χερούλια.

Στο τέλος του μαθήματος ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και την εξοικείωση με την ραπτομηχανή ώστε να μπορέσει να ράβει χωρίς καθοδήγηση! Οι θέσεις είναι περιορισμένες έτσι ώστε ο κάθε συμμετέχοντας να έχει στην διάθεσή του μια ραπτομηχανή καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 // Ώρες 10-2
Κόστος σεμιναρίου: 36 ευρώ
Οι θέσεις εξαντλήθηκαν
Facebook Event

Γνωριμία με την ασημοκόλληση

Σε αυτό το ταχύρυθμο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε φλόγιστρο για να κολλήσουμε μεταξύ τους μέταλλα όπως ο χαλκός, ο μπρούτζος και ο αλπακάς, αλλά σημειώστε πως η ίδια τεχνική εφαρμόζεται και στο ασήμι και στον χρυσό.

Θα μιλήσουμε για κράματα, σημεία τήξης, οξείδωση, μεταλλουργία, θέματα ασφαλείας, σκόνες και βαρύτητα (!).

Στο τέλος του σεμιναρίου θα έχουμε εξασκηθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις της τεχνικής αυτής, (σύρμα με σύρμα, σύρμα με πλάκα, πλάκα με πλάκα) και θα φύγουμε με τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο κόσμημα. Με τη Λίλα Διαμαντοπούλου
Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία Dremel (φλόγιστρο και πολυεργαλείο)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 // Ώρες 5-8
Κόστος σεμιναρίου: 27 ευρώ
Κρατήστε τη θέση σας εδώ
Facebook Event

 

Και προσεχώς για τον Δεκέμβριο…

 

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικων μπισκότων (επίπεδο 1)

Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει ζαχαρόπαστα, αυτό είναι το ιδανικό σεμινάριο για εσένα!

Θα μάθεις βασικές τεχνικές, θα εξοικειωθείς με τα εργαλεία της ζαχαροτεχνίας και φυσικά θα φύγεις με τα δικά σου χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Τέλος, θα δοθεί γραπτώς η συνταγή των μπισκότων!

Εισηγήτριες: The Cakers

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 // Ώρες 10:30-12:30
Κόστος σεμιναρίου: 40 ευρώ
Κρατήστε τη θέση σας εδώ
Facebook Event

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικων μπισκότων (επίπεδο 2)

Αν έχεις μια σχετική εξοικείωση με τη ζαχαροτεχνία, αυτό είναι το ιδανικό σεμινάριο για εσένα!

Θα μάθεις ποικίλες τεχνικές διακόσμησης μπισκότων, ώστε να δώσεις μορφή σε πανέμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και να υποδεχτείς τις γιορτές με.. χειροποίητο τρόπο!

Και αν πέρα από το να διακοσμείς μπισκότα σου αρέσει και να τα.. δημιουργείς, στο τέλος θα δοθεί σε όλους γραπτώς η συνταγή τους!

Εισηγήτριες: The Cakers

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 // Ώρες 16:00-18:00
Κόστος σεμιναρίου: 40 ευρώ
Κρατήστε τη θέση σας εδώ
Facebook Event

Διακόσμηση cupcakes “χριστουγεννιάτικοι χαρακτήρες”

Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει ζαχαρόπαστα, αυτό είναι το ιδανικό σεμινάριο για εσένα!

Θα μάθεις βασικές τεχνικές, θα εξοικειωθείς με τα εργαλεία ζαχαροτεχνίας και θα φύγεις από το σεμινάριο με τα ολόδικά σου χριστουγεννιάτικα cupcakes για να μπεις στο πνεύμα των γιορτών.. δημιουργικά!

Στο τέλος, θα δοθεί γραπτώς η συνταγή των cupcakes!

Εισηγήτριες: The Cakers

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 // Ώρες 13:00-15:00
Κόστος σεμιναρίου: 40 ευρώ
Κρατήστε τη θέση σας εδώ
Facebook Event

Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο

Κατευθείαν από το παραμύθι των Χάνσελ και Γκρέτελ, το μαγικό αυτό μπισκοτόσπιτο σας καλεί να γίνετε χτίστες του ώστε να φιλοξενήσει το πνεύμα των γιορτών αλλά και.. της δημιουργικότητας!

Ένα περίτεχνο και μοναδικό στολίδι για τον χώρο σας που θα θέλετε να τον στολίζει όλο τον χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα!

Εισηγήτριες: The Cakers

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 // Ώρες 18:30-21:30
Κόστος σεμιναρίου: 55 ευρώ
Κρατήστε τη θέση σας εδώ
Facebook Event

 

Πώς μπορώ να έρθω;

Και η διεύθυνση αυτού.. Κοιμήσεως Θεοτόκου 17Α & Θερμοπυλών στο Μαρούσι!

  • Αν έρχεσαι με συγκοινωνία, ο σταθμός Μαρούσι του ΗΣΑΠ απέχει μόλις 5′ με τα πόδια από το ftiaxtoρουμ και φτάνεις μέχρι να πεις “χειροτεχνίες”! Προτιμάς λεωφορείο; Κατεβαίνεις στη στάση “Διασταύρωση Μελισσίων” από όπου περνάνε οι γραμμές 446, 500, 550, Α7 και Α8 και απέχεις μόλις 2′ με τα πόδια!
  • Αν πάλι είσαι του αυτοκινήτου, δεν έχεις παρά να ανέβεις τη Λεωφόρο Κηφισίας και να μας συναντήσεις λίγο μετά τον κόμβο.
    Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις τη Λεωφόρο Αθηνών, να στρίψεις στην Κηφισού και έπειτα στην Αττική οδό όπου και θα βγεις και πάλι στον κόμβο Κηφισίας, λίγο πιο βόρεια του οποίου βρισκόμαστε.

Βρισκόμαστε στο πιο εμπορικό και κεντρικό σημείο του Αμαρουσίου, οπότε δύσκολο να μη μας βρεις!

Γίνε κι εσύ μέρος του ftiaxtoρουμ

Κόσμημα, decoupage, ραπτική, ζωγραφική, χαρτοκοπτική, καλλιγραφία, κατασκευές και πολλά πολλά ακόμα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις στον πιο.. χειροποίητο χώρο της Αθήνας!

Σεμινάρια χειροτεχνίας στο ftiaxtoρουμ στο Μαρούσι από το ftiaxto.gr

Σε περιμένουμε για να σε γνωρίσουμε από κοντά και σου ευχόμαστε καλές δημιουργίες!

Η ομάδα του ftiaxto.gr

Εργαστήρια Σεμινάρια
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δημιουργικά σεμινάρια Νοεμβρίου στο ftiaxtoρουμ!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *