Κλασικό σπανακόρυζο με λεμόνι

Εύκολο, γρήγορο και πρωτίστως.. γιαμ γιαμ, το σπανακόρυζο της κυρίας Νανάς είναι εδώ για να μας λύσει τα χέρια και να μας.. καταπλήξει!
Υλικά:
- 7-8 κρεμμύδια φρέσκα
- Άνηθος
- Ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- Ρύζι
- Φέτα
- Ρίγανη
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το σπανάκι.
- Σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και τον άνηθο.
- Μετά από λίγη ώρα, προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό, το αλάτι με το πιπέρι, και σκεπάζουμε.
- Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε μαζί με τον χυμό του λεμονιού.
- Ξανασκεπάζουμε και βράζουμε για ακόμα ένα τέταρτο
- Αφού το σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο με ρίγανη από πάνω και το συνοδεύουμε με τη φέτα.
Τόσο απλά και χωρίς να χρειάζεται να είσαι.. ο Ποπάυ!
Καλή όρεξη!
Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube.