Κλασικό σπανακόρυζο με λεμόνι

Εύκολο, γρήγορο και πρωτίστως.. γιαμ γιαμ, το σπανακόρυζο της κυρίας Νανάς είναι εδώ για να μας λύσει τα χέρια και να μας.. καταπλήξει!

Υλικά:

  • 7-8 κρεμμύδια φρέσκα
  • Άνηθος
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Ρύζι
  • Φέτα
  • Ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το σπανάκι.
  • Σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και τον άνηθο.
  • Μετά από λίγη ώρα, προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό, το αλάτι με το πιπέρι, και σκεπάζουμε.
  • Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε μαζί με τον χυμό του λεμονιού.
  • Ξανασκεπάζουμε και βράζουμε για ακόμα ένα τέταρτο
  • Αφού το σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο με ρίγανη από πάνω και το συνοδεύουμε με τη φέτα.

Τόσο απλά και χωρίς να χρειάζεται να είσαι.. ο Ποπάυ!

Καλή όρεξη!

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube.

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *