Beaucoup Events & Handcrafts: Χειροποίητα είδη για γάμο, βάπτιση

Άλλη μια δημιουργός φιλοξενείται στις σελίδες μας αυτή την εβδομάδα… Παρακαλώ απολαύστε την Βάλια Νούσια και τις Beaucoup δημιουργίες της!

Η Βάλια Νούσια γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και σπούδασε πολλά και διάφορα μέχρι τελικά να αφοσιωθεί στο χόμπι της, την χειροτεχνία.

Έλα να την γνωρίσουμε από πιο κοντά…

“Ξεκίνησα από την γαλλική φιλολογία, συνέχισα τις σπουδές μου στη μετάφραση και έζησα πολλά χρόνια κάνοντας μεταφράσεις και στη συνέχεια γράφοντας στα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά. Όταν ήρθε ο πρώτος μου γιος, μου έκανε το μεγαλύτερο δώρο. Μου θύμισε πώς είναι να είσαι παιδί, και να αφήνεις τη φαντασία σου να σε οδηγεί. Τα βράδια μετά τη δουλειά και αφού και εκείνος κοιμόταν, έπιανα δουλειά… Χαρτιά, πινέλα, ψαλίδια και ατέλειωτες ώρες πειραματισμών έβαλαν το σποράκι.

Μετά από δύο χρόνια είχα πάρει τη μεγαλύτερη απόφασή μου, να αφήσω τη δημοσιογραφία και να αφοσιωθώ αποκλειστικά με το… μεράκι που μου προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Το σποράκι φύτρωσε, μεγάλωσε η εγένετο η Beaucoup

H Beaucoup ασχολείται με χειροποίητες κατασκευές για το γάμο και τη βάφτιση, διακοσμήσεις, καδράκια και φωτιστικά για παιδικά δωμάτια, κοσμήματα, τσάντες και γενικότερα με ό,τι μπορεί να πάρει μορφή και υπόσταση μέσα από τη δύναμη της φαντασίας των χεριών!

1. Περιέγραψέ μας μια συνηθισμένη σου μέρα

Η μέρα συνήθως ξεκινάει πολύ νωρίς, προτού ξυπνήσουν τα παιδιά μου. Ένας καφές, ένα σημειωματάριο και μπαίνει μπροστά το πλάνο της ημέρας. Όταν η φαντασία και οι ιδέες τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς τότε η οργάνωση πάει περίπατο, οπότε οι λίστες με όσα πρέπει να γίνουν είναι απαραίτητες.

Στη συνέχεια εργαστήριο, ιδέες, δοκιμές, παραγωγή, λίγο από όλα… Άλλες μέρες βγαίνω εκτός, κατεβαίνω στο κέντρο της Αθήνας για υλικά, και γυρίζω με ακόμη περισσότερες ιδέες και project που περιμένουν… στωικά για να γίνουν πράξη.

2. Που βρίσκεις την έμπνευσή σου;

Λίγα από τα πράγματα που φτιάχνω έχουν κωδικό. Και με αυτό εννοώ πως δεν μου αρέσει η γραμμή παραγωγής σε ό,τι φτιάχνω. Μπορεί να έχω φτιάξει πολλές φορές βάφτιση με θέμα ναυτικό, δεν μου αρέσει ωστόσο να επαναλαμβάνω κανένα σχέδιο, κάνω αλλαγές σχεδόν στα πάντα.

Οπότε στο κομμάτι του γάμου και της βάφτισης η μεγαλύτερη έμπνευση είναι τα ίδια τα ζευγάρια ή και τα παιδιά. Έρχονται με μια ιδέα, με μια λεπτομέρεια και σχεδιάζουμε μαζί κάτι ιδιαίτερο, κάτι εντελώς δικό τους. Στα κοσμήματα, τις τσάντες η έμπνευση έρχεται κυρίως από τα υλικά και τις εποχές. Μου αρέσει πολύ να ψάχνω νέα υλικά, υφάσματα, είτε στα μαγαζιά είτε και στο internet, όπως ακριβώς έκανα και όταν ήμουν χομπίστας. Το απολαμβάνω πολύ.

3. Ποιά είναι τα εργαλεία/ υλικά που δεν μπορείς να αποχωριστείς για κανένα λόγο;

Τα ψαλίδια, οι κόλλες και τα κοπτικά μηχανήματα. Λατρεύω το χαρτί και προσπαθώ διαρκώς να βρω και άλλους τρόπους να το εντάξω κάνοντάς το από καθημερινό, πραγματικά ξεχωριστό.

4. Εάν λέγαμε οτι υπάρχουν 2 τύποι χειροτεχνών εκεί έξω ποιοί θα ήταν αυτοί; Εσύ σε ποιόν τύπο ανήκεις;

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από 2 τύπους σαφώς. Αν ωστόσο θέλαμε να δώσουμε αυστηρά δύο κατηγορίες θα μπορούσαν να χωριστούν σε επαγγελματίες και χομπίστες. Σε αυτόν τον μάλλον άχαρο διαχωρισμό νομίζω πως βρίσκομαι πάντα κάπου στη μέση και προσπαθώ να κρατάω τα καλά και των δύο…

5. Αν μπορούσες να δώσεις μια μόνο συμβουλή σε κάποιον που ξεκινάει τώρα να φτιάχνει και να πουλάει τις δημιουργίες του ποιά θα ήταν αυτή;

Να μην υποτιμάει ποτέ την αξία που έχουν τα πράγματα που φτιάχνει με τα χέρια του. Σε μια εποχή που οι εισαγωγές από την Ασία χαμηλώνουν το κόστος, αλλά και την ποιότητα στα περισσότερα πράγματα, είναι καλό να γνωρίζει πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που εκτιμούν το χειροποίητο και μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά του. Μπορεί να μην είναι πολλοί, ωστόσο υπάρχουν.

6. Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμάσαι ποτέ, τι θα τον έκανες αυτόν τον extra χρόνο;

Δεν μπορώ να πω ότι κοιμάμαι πολύ, αλλά αν θα μπορούσα να ξεκουράζομαι απλώς κλείνοντας τα μάτια μου για 15’ τότε πιθανότατα να τον αφιέρωνα και πάλι σε σχέδια. Οι ιδέες είναι πάντα εκεί, και παραφυλάνε όπου και αν βρίσκεσαι…

7. Πόσο και σε ποια επίπεδα έχεις επωφεληθεί από τη συμμετοχή σου στο jamjar;

Το jamjar είναι ένας εύκολος και πολύ σίγουρος τρόπος για να μπορέσεις να διαθέσεις τις δημιουργίες σου ηλεκτρονικά. Για μένα που δίσταζα να μπω στην διαδικασία του eshop, κυρίως λόγω του χρόνου που απαιτούν τα διαδικαστικά, ήταν πραγματικά η πιο σωστή επιλογή. Εκτός αυτού είναι ένα δίκτυο με πολλούς σταθερούς πελάτες που επιστρέφουν ξανά και ξανά για να αναζητήσουν ό,τι χρειάζονται όλες τις εποχές του χρόνου.

Την Βάλια και τις Beaucoup δημιουργίες της θα τις βρεις στα:

www.beaucoup.gr

www.facebook.com/beaucouphandcrafts/

Και φυσικά στη σελίδα της στο jamjar

www.jamjar.gr/store/beaucoup

Το www.jamjar.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο online marketplace αφιερωμένο στους χειροποίητους θησαυρούς των πιο ταλαντούχων Ελλήνων δημιουργών! Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό, αλλά και για το πως μπορείς να πουλήσεις τις χειροποίητες δημιουργίες σου εκεί, όπως κάνει και η Bάλια με την Beaucoup τότε μπορείς να διαβάσεις το σούπερ αναλυτικό άρθρο μας.

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Beaucoup Events & Handcrafts: Χειροποίητα είδη για γάμο, βάπτιση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *