Εφέ γυαλώματος σε αντικείμενα

fauxglaze-2

Το γυάλωμα είναι κάτι σαν την προσθήκη βερνικιού για πήλινα αντικείμενα. Είναι αυτή η γυαλάδα που θα βρεις κυρίως σε πιάτα και ποτήρια. Γίνεται σε εργαστήρια κεραμικής γιατί θέλει ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν σου αρέσει το αποτέλεσμά του και θέλεις να πειραματιστείς από το σπίτι σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εφέ γυαλώματος που προτείνει η Rachel.

Η Rachel από το linesacross.com προσθέτει χρώμα στην διαδικασία και καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα που θυμίζει πολύ νερομπογιά. Την ίδια περίπου διαδικασία ακολουθεί και η Fran για να βάψει τις χάντρες της.

fauxglaze-1

Η λογική είναι ίδια, βάζεις κόλλα mod podge ή το αγαπημένο σου βερνίκι σε ένα μπωλ, μαζί με λίγο χρώμα, μπορεί να είναι ακρυλικό ή τέμπερα. Το χρώμα πρέπει να είναι πολύ λίγο και δεν το ανακατεύεις στο μπωλ αλλά παίρνεις με το πινέλο λίγο χρώμα λίγο βερνίκι και τα απλώνεις στο αντικείμενο. Το μπλέξιμο γίνεται επιτόπου και δημιουργεί όμορφα νερά. Ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορείς να συνεχίσεις να προσθέτεις χρώμα ή βερνίκι σε συγκεκριμένα σημεία.

fauxglaze-2

Μόλις τελειώσεις, άσε το αντικείμενο να στεγνώσει καλά και πρόσθεσε μια ακόμη στρώση βερνίκι για να “σφραγίσεις” το χρώμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαδικασία αυτή δεν είναι κατάλληλη για αντικείμενα τα οποία ακουμπούν σε φαγώσιμα!

Δες όλη την διαδικασία αναλυτικά στο modpodgerocksblog.com.

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *