Ανοιξιάτικο τραπεζομάντηλο με στένσιλ

Εντάξει, αυτό το άρθρο δεν κρύβει και καμμιά φοβερή τεχνική που δεν γνωρίζεις ενδεχομένως ήδη, αλλά το τραπεζομάντηλο της Haeley από το www.designimprovised.com είναι τόσο όμορφο και χρωματιστό και ανοιξιάτικο που δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά παρακάτω για να φτιάξεις κι εσύ ένα τόσο φωτεινό τραπεζομάντηλο για την άνοιξη που έρχεται;

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Στένσιλ με λουλούδια
– Χρώματα για ύφασμα
– Σφουγγαράκι σταμπαδόρος
– Χαρτοταινία
– Πλαστικό πιατάκι
– Τραπεζομάντηλο (κατά προτίμηση μονόχρωμο)

Νομίζω οτι την ξέρεις τη διαδικασία, αλλά ας την πούμε άλλη μια φορά για να σιγουρευτούμε οτι το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ φανταστικό!

Πλένεις και σιδερώνεις καλά το τραπεζομάντηλο. Το απλώνεις σε μια μεγάλη επιφάνεια για να βλέπεις τι θα κάνεις. Ανάλογα με το σχέδιο στένσιλ που έχεις διαλέξει θα πρέπει να αποφασίσεις που θα πάει τι. Μπορείς να διακοσμήσεις το κέντρο του τραπεζομάντηλου ή γύρω γύρω τις άκρες του. Εσύ αποφασίζεις. Το ίδιο ισχύει και για τα χρώματα. Αφού έχεις τελειώσει με τις επιλογές, τοποθετείς το στένσιλ σου εκεί που το θέλεις και το σταθεροποιείς καλά επάνω στο ύφασμα κολλώντας το με λίγη χαρτοταινία.

Βάζεις μια γερή ποσότητα χρώματος στο πιατάκι σου και με το σφουγγαράκι σταμπαδόρο και κινήσεις “ταπ ταπ” ή αλλιώς σαν να σφραγίζεις γεμίζεις με τον σταμπαδόρο το στένσιλ με χρώμα. Προσοχή να μην βγεις απ’ έξω. Προτείνουμε να δουλεύεις πρώτα με το ένα χρώμα, και αφού τελειώσεις με αυτό να προχωράς στο επόμενο. Αφήνεις να στεγνώσει καλά το χρώμα και μετά ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή του χρώματος για να σταθεροποιήσεις το χρώμα. Συνήθως χρειάζεται λίγο σίδερο.

spring_tablecloth_stencil_main
Το τραπεζομάντηλο είναι έτοιμο για να το στρώσεις και να το χαρείς!

Στο άρθρο του www.designimprovised.com το τραπεζομάντηλο αυτό είναι μέρος ενός πάρτυ φυτέματος που οργάνωσε η Haeley για να υποδεχτεί την άνοιξη παρέα με τους φίλους της. Ρίξε μια ματιά για να πάρεις ιδέες και για άλλα ανοιξιάτικα projects.

Καλή μας άνοιξη, λοιπόν!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *