Το δέντρο του Αγ. Βαλεντίνου

Όλοι γνωρίζουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα… πόσοι όμως γνωρίζουν τα αγιοβαλεντινιάτικα; Λίγα ξερά κλαδιά σε ένα βάζο, μπορούν ανάλογα με την εποχή του χρόνου, να μετατραπούν σε δέντρο για κάθε γιορτή. Φέτος, λοιπόν, για πρώτη φορά στόλισε και δέντρο για τον Άγιο Βαλεντίνο!

Εάν έχεις πιτσιρίκια στο σπίτι στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Η χαρά που θα έχει κάθε φορά που θα στολίζετε το σπίτι σας με διαφορετικό τρόπο θα είναι πραγματικά ανεκτίμητη και θα το θυμάται για πάντα!

Μάλιστα, αν κάνει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας χωρίς βοήθεια, θα το έχει μεγάλη υπερηφάνεια!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να διακοσμήσετε το δέντρο για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι:

  • Πολύχρωμα χαρτιά
  • Μολύβι
  • Ψαλίδι για παιδιά
  • Διακορευτής
  • Σχοινί (χρωματιστό ιδανικά)

Valentines_tree01
Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν, είναι να  διπλώσεις τα πολύχρωμα χαρτιά στη μέση και με το μολύβι να σχεδιάσεις μισές καρδιές επάνω στη δίπλωση, έτσι ώστε όταν ξεδιπλώσεις το χαρτί να φτιαχτούν μικρές καρδιές.

Valentines_tree02
Εγώ έφτιαξα 5 καρδιές από 5 χρώματα.

Μετά με τον διακορευτή κάνεις τρύπες στις καρδιές, κόβεις τα σχοινάκια και τα περνάς από μέσα τους.

Valentines_tree03

Τέλος, κρέμασε τις καρδιές στο δέντρο κι είναι έτοιμο!

Valentines_tree06
Μπορείς να κρεμάσεις και μερικές σερπαντίνες και έτσι να φτιάξεις δέντρο Αγίου Βαλεντίνου και αποκριών μαζί!

Μερικές συμβουλές:

  • Βοηθάει πολύ στην όλη διαδικασία το να ολοκληρώνεις το κάθε βήμα για όλες τις καρδιές, δηλαδή κόψιμο, τρύπημα, πέρασμα σχοινιού και στο τέλος η τοποθέτηση στο δέντρο. Αυτό δίνει στους μικρούς μας φίλους τη χαρά του να ολοκληρώνουν κάθε βήμα και να περνάνε στο επόμενο με ευκολία μέχρι να τελειώσουν όλο το δέντρο.
  • Όσο φτιάχνετε το δέντρο, έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε για την αγάπη… Με απλά λόγια, μην φανταστείς. Απλώς το λέω διότι κάθε χειροτεχνία είναι μια αφορμή να μιλήσουμε για κάποια πράγματα με τα παιδιά μας.

Καλή διασκέδαση!

Κράτα το

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *