Πλέξη Πλεξίδες

Μεγάλη μέρα σήμερα, καταλάβαμε την διαφορά μεταξύ πλεξίδας (cable) και κοτσίδας (braid)! Οπτικά λοιπόν, η πλεξίδα αποτελείται από 2 λωρίδες που μπλέκεται η μία με την άλλη ενώ η κοτσίδα αποτελείται από 3 ή περισσότερες τέτοιες λωρίδες. Δες παρακάτω πως πλέκουμε πλεξίδες προς τα αριστερά και προς τα δεξιά.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω μοτίβο για να πλέξεις ένα κασκόλ (οι 2 πρώτοι και οι 2 τελευταίοι πόντοι γίνονται εναλλάξ καλός, ανάποδος για να μην γυρίζει το πλεκτό) ή για να φτιάξεις δείγμα για να κάνεις πρακτική στην τεχνική.

Ρίξε 28 πόντους στην βελόνα σου και πλέξε σύμφωνα με το παρακάτω μοτίβο:

Σειρά 1 (ανάποδη πλευρά) : 1κ, 1α, 4κ, 6α, 4κ, 6α, 4κ, 1α, 1κ
Σειρά 2 (καλή πλευρά) : 1κ, 1α, 4α, 6κ, 4α, 6κ, 4α, 1α, 1κ
Σειρά 3 (όπως και η Σειρά 1): 1κ, 1α, 4κ, 6α, 4κ, 6α, 4κ, 1α, 1κ
Σειρά 4 (εδώ θα γίνει το γύρισμα της κοτσίδας) : 1κ, 1α, 4α, γλύστρησε 3 πόντους σε βοηθητική βελόνα και κράτησέ τους μπροστά από το πλεκτό σου, 3κ, 3κ με τους πόντους στην βοηθητική βελόνα, 4α, γλύστρησε 3 πόντους σε βοηθητική βελόνα και κράτησέ τους πίσω από το πλεκτό σου, 3κ, 3κ με τους πόντους στην βοηθητική βελόνα, 4α, 1α, 1κ
Σειρά 5 (όπως και η Σειρά 1): 1κ, 1α, 4κ, 6α, 4κ, 6α, 4κ, 1α, 1κ
Σειρά 6 (όπως και η Σειρά 2): 1κ, 1α, 4α, 6κ, 4α, 6κ, 4α, 1α, 1κ

Και συνέχισε να πλέκεις ακολουθώντας το μοτίβο πάλι από την Σειρά 1. Αν θέλεις και έξτρα βοήθεια, δες το βίντεο για πλεξίδες (που λανθασμένα έχουμε ονομάσει βίντεο για κοτσίδες…).

Σημείωση:
κ σημαίνει καλός πόντος
α σημαίνει ανάποδος πόντος

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πλέξη Πλεξίδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *