Διακοσμητικά κουπιά

ore_introΕίμαστε σίγουρες οτι κάπου τα έχεις πετύχει, σε κάποιο ξενοδοχείο, σε κάποιο περιοδικό ή σε καταστήματα με είδη σπιτιού. Ο λόγος για τα διακοσμητικά κουμπιά που μπορούν πολύ εύκολα να φέρουν κυριολεκτικά το καλοκαίρι σε έναν χώρο. Τώρα δεν χρειάζεται να καταξοδευτείς για να αποκτήσεις ένα από αυτά (είναι αλήθεια οτι είναι τσιμπημένα)! Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κουπί με απλά χρώματα και λίγη φαντασία! Δες την ιδέα που βρήκαμε στο craftsbyamanda.com.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το δικό σου κουπί είναι:

– Το κουπί (τώρα που θα πας διακοπές έχε τα μάτια σου ανοιχτά… ίσως βρεις κάτι σε κάποια παραλία… εναλλακτικά μίλα με κάποιον που να έχει βάρκα να σου πει που μπορείς να βρεις παλιά κουπιά ή που μπορείς να αγοράσεις κάποιο!)
– Γυαλόχαρτο
– Πινέλα και σταμπαδόρους
– Ακρυλικά χρώματα
– Στένσιλ (μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου με λίγο χαρτί και κόλλα ή πλαστική διαφάνεια)
– Βερνίκι (προαιρετικό)

Πριν ξεκινήσεις θα χρειαστεί να καθαρίσεις καλά το κουπί σου με το γυαλόχαρτο. Ειδικά εάν είναι παλιό θα χρειαστεί προσοχή στο να φύγουν όλα τα υπολείμματα από παλιά βερνίκια κτλ. Εάν νομίζεις οτι χρειάζεται μπορείς να στοκάρεις σημεία που το ξύλο μπορεί να έχει ανοίξει ή να περάσεις και ένα χέρι αστάρι.

ore_main2

Στη συνέχεια αρχίζεις να παίζεις με τα χρώματα. Προτείνουμε να ξεκινήσεις βάφοντας όλη την επιφάνεια του κουπιού με ένα ενιαίο χρώμα για φόντο. Το λευκό είναι η πιο καλή και εύκολη λύση. Στη συνέχεια μπορείς να διαλέξεις σχέδια για να κάνεις διάφορα στένσιλ επάνω στο κουπί. Στο άρθρο του craftsbyamanda.com θα δεις οτι έχει βάλει η Amanda ένα μεγάλο αστέρι επάνω στο κουπί και έχει κάνει και διάφορες ρίγες με λίγη χαρτοταινία. Είναι καθαρά στη δική σου επιλογή τι σχέδια θα κάνεις…

Τέλος, αφού έχουν στεγνώσει καλά καλά τα χρώματά σου μπορείς να ξαναπεράσεις με λίγο γυαλόχαρτο όλο το κουπί για να “ξεθωριάσουν” λίγο τα χρώματα και να του δώσεις την αίσθηση του ταλαιπωρημένου. Προαιρετικά μπορείς να περάσεις όλο το κουπί και με ένα ματ βερνίκι ή sealer για να διατηρηθεί σωστά.

ore_main1
Όσο για το τι θα το κάνεις το κουπί αυτό:

Μπορείς να το βάλεις στον τοίχο σου σαν διακοσμητικό, μπορείς να το τοποθετήσεις έξω από την είσοδο του σπιτιού σου και να γράψεις και καλωσήρθατε επάνω σε αυτό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν ταμπέλα για τον κήπο σου ή να το βάλεις σαν ταμπέλα σε κάποιο γάμο, βάφτιση ή πάρτυ… και φυσικά μπορείς να το χαρίσεις σαν δώρο σε φίλους! Θέλεις κι άλλα; Εάν μάλιστα έχεις και κάποιο ξενοδοχείο ή μπαρ είμαστε σίγουρες οτι όλο και κάπου θα βρεις να το τοποθετήσεις!

Καλές δημιουργίες!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *