Παπουτσάκια από τσόχα για μωρό

Πω, πω, κρύο σήμερα! Μήπως ψάχνεις ένα ζεστό και χουχουλιάρικο project σαν δικαιολογία για να μην πας πουθενά; Το βρήκαμε! Αυτά τα μικροσκοπικά παπουτσάκια για μωρά είναι τόσο χαριτωμένα, που θα θέλεις να φτιάξεις μια ντουζίνα. Ακολούθησε τις οδηγίες του purlsoho.com για μωρουδιακά παπουτσάκια από τσόχα και καλή επιτυχία!

felt-babyshoes-howto

Θα χρειαστείς:

  • το μοτίβο εκτυπωμένο,
  • φύλλα τσόχας (felt)
  • μαρκαδόρος που σβήνει μόνος του
  • καλό ψαλίδι
  • κλωστή και βελόνα κεντήματος
  • 5 εκατοστά λάστιχο

Τύπωσε το μοτίβο και μετέφερέ το σε ένα κομμάτι τσόχας. Με τον μαρκαδόρο σημείωσε στην τσόχα, τις γραμμούλες και τα χ. Ευθυγράμμισε τις γραμμούλες με τον πάτο του παπουτσιού κάτω και το γύρω γύρω πάνω, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία. Φέρε τις 2 άκρες του γύρω γύρω κομματιού ώστε να ευθυγραμιστούν με την μύτη του πάτου (φωτό δεύτερη) και στερέωσε με καρφίτσες. Αν σου αρέσει μπορείς να καλύψεις εναλλάξ τις δύο άκρες του γύρω γύρω κομματιού, όπως φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία.

Τώρα μπορείς να ράψεις γύρω γύρω τα 2 κομμάτια με φεστόνι. Όταν τελείωσεις, πρόσθεσε στην εσωτερική πλευρά το μισό λάστιχο και ράψτο στα σημεία χ του μοτίβου. Το πρώτο ζευγάρι είναι έτοιμο!

Σημείωσε ότι το μοτίβο είναι για 3 μηνών μωράκι, αν θέλεις να το μεγαλώσεις, θα σε βοηθήσει αυτός ο πίνακας με τα μεγέθη.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

4 σχόλια στο άρθρο “Παπουτσάκια από τσόχα για μωρό”

  1. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”]Γεια σου Δήμητρα,
    θα σου πρότεινα να πάρεις έτοιμη τσόχα (σε φύλλα) και να κόψεις σχεδιάκια τα οποία μετά μπορείς να ράψεις πάνω στο κουβερτάκι. Το μαλλί felt θέλει διαδικασία με βελόνα για να “κάτσει” πάνω στο κουβερτάκι. Καλή επιτυχία![/quote]
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ …ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  2. Γεια σου Δήμητρα,
    θα σου πρότεινα να πάρεις έτοιμη τσόχα (σε φύλλα) και να κόψεις σχεδιάκια τα οποία μετά μπορείς να ράψεις πάνω στο κουβερτάκι. Το μαλλί felt θέλει διαδικασία με βελόνα για να “κάτσει” πάνω στο κουβερτάκι. Καλή επιτυχία!

  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ WEBSITE ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΚΕΥΦΤΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.. ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΛΕΚΤΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΑΚΟΣΜΙΤΙΚΑ & ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΜΑΛΛΙ FELT Ή ΤΖΟΧΑ. ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ.ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΧΡΗΣΙΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΗΝΘΜΑ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ & ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

  4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, ΤΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ!
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *