Πολύχρωμα κορδόνια με το βελονάκι

Αυτές τις μέρες τρέχει μια καμπάνια κατά της ομοφοβίας, την οποία υποστηρίζουν αρκετοί οργανισμοί και είναι μια πρωτοβουλία των Βρετανών ποδοσφαιριστών. Όλοι οι άγγλοι ποδοσφαιριστές, λοιπόν, θα φορούν στα παπούτσια τους κορδόνια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και είναι τόσο όμορφα, που σκεφτήκαμε, γιατί να μην τα φορέσουμε κι εμείς; Δες πως να τα φτιάξεις με το βελονάκι με οδηγίες από το Mollie Makes!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Νήμα με πολλά χρώματα (για να κάνεις τη ζωή σου εύκολη)
– 4mm βελονάκι
– Ψαλίδι
– Σακοράφα

Αυτό το project είναι κατάλληλο και για αρχάριους γιατί ουσιαστικά πλέκεις μια σειρά από πόντους για αλυσίδα και μετά γυρνάς πλέκοντας βουβά γαϊτανάκια. Είναι καταπληκτική εξάσκηση για κάποιον που ξεκινάει τώρα, μιας και θα χρειαστεί να πλέξεις 151 πόντους στο πήγαινε και 151 στο έλα.

Μερικά μυστικά τώρα.

Κατ’ αρχάς πλέκεις με διπλό νήμα. Δηλαδή θα πιάσεις και τις δύο άκρες του κουβαριού σου (και αρχή και τέλος) και θα πλέκεις με δύο νήματα μαζί.

Δεύτερον να θυμάσαι οτι πλέκεις κορδόνια που χρειάζεται να είναι και λίγο ελαστικά για να μπορείς να τα δέσεις, οπότε καλό είναι οι πόντοι σου να είναι χαλαροί. Για τους αρχάριους αυτό μπορεί να είναι πρόκληση από μόνο του. Χαλάρωσε και απόλαυσέ το!

rainbow_laces_main
Οπότε για να συνοψίσουμε. Με τα δύο νήματα κάνεις μια θηλιά στο βελονάκι σου και αρχίζεις να πλέκεις αλυσίδα με 151 πόντους. Γυρίζεις και πλέκεις ένα βουβό γαϊτανάκι σε όλους τους πόντους. Προσοχή να μη σου στροφογυρίσει το κορδόνι σου.

Αυτό ήταν. Κάνεις κόμπο. Κόβεις με το ψαλίδι, κρύβεις το νήμα σου και τα κορδόνια σου είναι έτοιμα!

Κανείς άλλος δεν θα έχει τέτοια… είναι το μόνο σίγουρο! Και τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν!

Καλή επιτυχία!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *