Πασχαλιάτικη γιρλάντα για το σπίτι

Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να μας βάλουν τόσο καλά στο πνεύμα των γιορτών όσο μια πασχαλιάτικη γιρλάντα η οποία μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού! Μάθε πώς να την φτιάξεις κι εσύ λοιπόν!

Τα υλικά που θα χρειαστείς  είναι:

  • Χαρτιά με σχέδια
  • Κόλλα stick
  • Χαρτόνια χρωματιστά
  • Σπάγγος
  • Ψαλίδι
  • Μαρκαδόρος
  • Εργαλείο για τρύπες
  • Πατρόν σε σχήμα αυγού (που μπορείς να κατεβάσεις από το internet)

Λοιπόν, πρώτα θα σας δώσω τις βασικές οδηγίες για την γιρλάντα, αν και φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να είσαι και ιδιοφυΐα για να το καταλάβεις, και μετά θα σας πω τι ΔΕΝ έπρεπε να είχα κάνει!

Αφού κατεβάσεις το πατρόν του αυγού σου και το τυπώσεις, κόβεις γύρω γύρω το σχέδιο και το αντιγράφεις στα χαρτιά σου και τα χαρτόνια σου. Καλό είναι να έχεις υπολογίσει από πριν πόσο μεγάλη θέλεις να είναι η γιρλάντα σου και για πού προορίζεται ώστε να κόψεις όσα αυγά χρειάζεσαι και όχι περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για το μέγεθος (αυτό θα το αποφασίσεις όταν θα επιλέγεις το πατρόν) και τα χρώματα. Εγώ επέλεξα πιο παλ αποχρώσεις για να ταιριάζουν και με τα υπόλοιπα διακοσμητικά.

Και εκεί αρχίζει η χαρά της χαρτοκοπτικής. Επιστρατεύεις μικρούς μεγάλους με ψαλίδια για να σε βοηθήσουν!

Αφού τελειώσεις με τα χαρτιά και τα χαρτόνια, τα βάζεις ζευγαράκια και αρχίζεις να τα κολλάς. Όταν στεγνώσουν λίγο, τους κάνεις πρόχειρες, ζυγιασμένες με το μάτι τρύπες με ένα μικρότερο ψαλιδάκι και περνάς τα αυγά στο σχοινί με τη σειρά που θέλεις να είναι για να ταιριάζουν τα χρώματα. Μετά μετράς τις διαστάσεις του σημείου που θες να διακοσμήσεις και κόβεις ανάλογα το σχοινί για να τα κρεμάσεις! Έτοιμα τα αυγά και η γιρλάντα!

Και τώρα τα λαθάκια μου… Έβαλα λάθος κόλλα και περισσότερη από όση χρειαζόταν. Γι΄αυτό και στις οδηγίες έβαλα την stick επιλογή, ειδικά εάν κάνετε τα αυγά παρέα με πιτσιρίκια που είναι δύσκολο να τα συγκρατήσεις στην κόλλα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα αυγά μου παπαριάσανε λιγουλάκι παραπάνω και κάνανε ζάρες. Φαίνεται και στη φωτογραφία.

girlanta_auga_main

Επίσης,  δεν ήμουν σωστά προετοιμασμένη για τις τρύπες και το τρυπητήρι (διακορευτής) που είχα στο σπίτι δεν ήταν ιδανική λύση. Μάλιστα έκανα και μια πατέντα τρυπώντας ένα κομμάτι χαρτάκι με τον διακορευτή και έκανα σημάδια επάνω στα αυγά για να είναι τουλάχιστον όλες οι τρύπες στην ίδια απόσταση στα αυγά μου. Τέλος, δεν άφησα τα αυγά να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να ζαρώσουν ακόμη περισσότερο. Θα δοκιμάσω να τα σιδερώσω κάποια στιγμή για να δω τι θα κάνουν. Τελικά, ίσως ο συνδυασμός μακετόχαρτου για σκληρότερη επιφάνεια με κόλλα stick να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, ελπίζω να το χαρείτε πολύ και να περάσετε σούπερ!

Καλό Πάσχα και του χρόνου!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *