Λίστα βασικών υλικών και εργαλείων για το ντεκουπάζ

Το ντεκουπάζ, όπως και οι άλλες τεχνικές που έχουμε δει στo ftiaxto.gr δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να ξεκινήσεις. Εδώ θα βρεις τη λίστα με τα πολύ βασικά υλικά και εργαλεία για το ντεκουπάζ.

Υλικά που χρειάζονται για το ντεκουπάζ:

1. Κόλλα ντεκουπάζ
Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετές μάρκες κόλλας ντεκουπάζ, κάποιες είναι και εξειδικευμένες για κάθε επιφάνεια στην οποία θέλει να δουλέψει κανείς (π.χ. κόλλα ντεκουπάζ για πορσελάνη ή για ύφασμα). Εάν θέλεις απλώς να ξεκινήσεις δοκιμάζοντας, τότε μια απλή κόλλα ντεκουπάζ θα σε καλύψει.

decoupage-glue

2. Διάφορα χαρτιά
Για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα στο ντεκουπάζ, τότε το χαρτί που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι λεπτό. Γι’ αυτό ενδείκνυται το ριζόχαρτο, η χαρτοπετσέτα, το χαρτί περιτυλίγματος, το χαρτί αφής κτλ. Μπορείς να δοκιμάσεις και με άλλα είδη χαρτιού, όπως σελίδες από περιοδικά ή εκτυπώσεις, αλλά θα πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα σε μια άλλη επιφάνεια εάν ξεβάφουν τα χρώματα με την κόλλα.

3. Ψαλίδι
Για να κόψεις τα χαρτιά σου και να απομονώσεις τα μοτίβα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλιδάκι είναι απαραίτητο. Εάν δουλεύεις με χαρτοπετσέτες θα χρειαστείς ένα πολύ κοφτερό ψαλίδι για τις λεπτομέρειες.

4. Πινέλα
Τα πινέλα του ντεκουπάζ είναι επίπεδα και συνήθως είναι σε λευκό χρώμα. Υπάρχουν σε διαφορετικά πάχη, ανάλογα με το μέγεθος της επιφάνειας στην οποία δουλεύεις. Εννοείται οτι τα πινέλα αυτά δεν τα χρησιμοποιείς για κάτι άλλο και φυσικά τα πλένεις με χλιαρό νερό και σαπούνι όταν τελειώσεις.

pinela-decoupage

5. Βερνίκι
Αφού ολοκληρώσεις με τη βασική διαδικασία του ντεκουπάζ μπορείς να περάσεις το έργο σου με μερικά χέρια προστατευτικό βερνίκι για να γίνει αδιάβροχο και να αντέξει στον χρόνο. Κάποιες κόλλες του εμπορίου εκτελούν και χρέη βερνικιού, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για έξτρα προστασία.

Τέλος, όσο περισσότερο θέλεις να ασχοληθείς με το ντεκουπάζ τόσο περισσότερα υλικά και εργαλεία μπορεί να χρειαστείς: πάστες, χρώματα, σπάτουλες και πινέλα, διακοσμητικά στοιχεία κτλ. Προτείνουμε όμως να ξεκινήσεις από τα βασικά πριν επενδύσεις στα πιο πολύπλοκα!

Καλή αρχή!

Κράτα το

Υλικά και εργαλεία
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Λίστα βασικών υλικών και εργαλείων για το ντεκουπάζ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *