Πως να βάψεις ξύλινες χάντρες

dye-beadsΟι ξύλινες χάντρες είναι τόσο όμορφες, θα μπορούσα να φοράω συνέχεια τέτοια κολιέ αν και μερικές φορές βαριέμαι το ίδιο φυσικό χρώμα. Ευτυχώς η Martha (δεν πιστεύω να ρώτησες ποια Martha) μας δείχνει πως να λύσουμε αυτό το θεματάκι, βάφοντας ξύλινες χάντρες με βαφές υφασμάτων, δες πως…

dye-beads-howto

Θα χρειαστείς:

Διέλυσε την μπογιά σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης (άλλες θέλουν ζεστό και άλλες δουλεύουν και με κρύο νερό). Πέρνα τις χάντρες σε ένα κομμάτι σύρμα μήκους όσο περίπου και το μπωλ της βαφής. Θέλεις όλες οι χάντρες να βουτήξουν μέσα στο νερό ώστε να αποκτήσουν όσο το δυνατόν ομοιόμορφο χρώμα. Θα τις αφήσεις μέσα στο χρώμα από 2 μέχρι 6 λεπτά, έχε υπόψη ότι το χρώμα θα απαλύνει μόλις στεγνώσει η χάντρα. Καλό θα είναι όσο παραμένουν στο χρώμα να τις κουνάς ελαφρά.

Μόλις τις βγάλεις καλό θα είναι να της αφήσεις να στεγνώσουν μια μέρα, ιδανικά χωρίς να ακουμπάνε κάπου – μπορείς να στερεώσεις το σύρμα σε 2 ποτήρια;) και με χαρτοπετσέτες από κάτω μήπως στάξουν.

Προαιρετικά μπορείς να περάσεις τις χάντρες με ματ βερνίκι για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα ξεβάψουν στα ρούχα. Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Πως να βάψεις ξύλινες χάντρες”

  1. Στην Αγ. Μάρκου & Πραξιτέλους 39 στο κέντρο Αθήνας, γνωρίζω ότι έχει βαφές ρούχων. Αν και άκουσα ότι μεταφέρθηκε λίγο πιο δίπλα-επί της Πραξιτέλους πάντως.

  2. [quote name=”Εvaggelia Vasiliou”]Καλησπέρα κορίτσια , πολύ ωραία η ιδέα με τις βαμμένες χάντρες ,βαφές έχετε αν όχι που θα μπορούσα να τις βρω ??[/quote]
    Δεν έχουμε βαφές ακόμη αλλά μπορείς να βρεις σε καταστήματα με είδη ραπτικής 🙂

  3. Καλησπέρα κορίτσια , πολύ ωραία η ιδέα με τις βαμμένες χάντρες ,βαφές έχετε αν όχι που θα μπορούσα να τις βρω ??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *