Φουσκωτές καρφίτσες

Πριν από λίγο καιρό αγόρασα αυτή την πολύ όμορφη καρφίτσα και με ενέπνευσε να φτιάξω κάτι παρόμοιο ως προς την τεχνική. Η ιδέα απλή, βρες ένα σχέδιο πάνω σε ύφασμα, κόψτο, ράψε του μια πλάτη, γέμισέ το με ύφασμα και κάντο καρφίτσα! Το γεμισμένο αντικείμενο μπορείς βέβαια να το χρησιμοποιήσεις και αλλού, σε κολιέ, σκουλαρίκια και γενικά σε ότι άλλο φανταστείς…

 

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς δυο κομμάτια ύφασμα, το ένα με ευδιάκριτα σχέδια, ώστε να κόψεις αυτό που θα διαλέξεις και ένα μονόχρωμο που να ταιριάζει με τα χρώματα το σχεδίου.

Διάλεξε το σχέδιο που προτιμάς και κόψε γύρω του αφήνοντας τουλάχιστον 5 χιλιοστά απόσταση από τις γραμμές του σχεδίου. Κόψε ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μονόχρωμο ύφασμα, δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς ίδιο, θα το κόψεις πιο μετά.

Καρφίτσωσε τα 2 κομμάτια με τις καλές πλευρές προς τα μέσα.

Ράψε γύρω γύρω, ακριβώς πάνω στην γραμμή του σχεδίου, αφήνοντας άραφτο ένα κομμάτι 3 εκατοστών και αφαίρεσε ότι ύφασμα περισεύει. Από το άραφτο κενό γύρισε το κομμάτι σου ώστε να έρθει το σχέδιο προς τα έξω.

Γέμισε το φυλλαράκι είτε με βαμβάκι είτε με αφρό για τσάντες.

Δίπλωσε προς τα μέσα το ύφασμα που περισεύει στο άραφτο κομμάτι και ράψτε το με το χέρι. Κάνε όσο το δυνατόν μικρότερες βελονιές για να μην φαίνεται η ραφή.

Αν θέλεις, φτιάξε ένα ή και περισσότερα σχέδια, συνδύασέ τα, βάλτους χάντρες, ράψε από πίσω και ένα κούμπωμα καρφίτσας και…

… η φουσκωτή καρφίτσα σου είναι έτοιμη!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

12 σχόλια στο άρθρο “Φουσκωτές καρφίτσες”

  1. Ιδανικές για χειμώνα οι φουσκωτες καρφιτσούλες και ιδιαίτερα αν ειναι και μεγάλες για παλτό!

    **Η πιο απλή λύση για υαλοβάμβακα είναι το supermarket… για τέτοια γεμίσματα συνήθως αγοράζω αυτο που βάζουμε και στον απορροφητήρα της κουζίνας! Απλό, οικονομικό και εύκολο 😉

  2. Εξυπνη ιδεα! Μπραβο Βαλια! Κι ελεγα τι να κανω τοσα σχεδια απο τα μπλουζακια των κοριτσιων μου που δεν τα φορανε πια και τα λυπομουν να τα πεταξω! 😉 Ευκαιρια για να φτιαξω καρφιτσες ‘η εστω φουσκωτα πραγματακια για να τα προσαρμοσω σε νεα ρουχαλακια τους,κλπ. 😆
    ΕΛΕΝΗ, μπορεις να βρεις κουμπωματα καρφιτσας και σε αλλα μαγαζια,οπως το DIVA,αν ξερεις (Πραξιτελους κατι,λιγο κατω απτο Συνταγμα) ‘η στο Paco Art Center (γερανιου κατι στα Πευκακια) ‘η αν θες πολυ λιγα για ξεκινημα, πηγαινε στο πιο κοντινο σου μαγαζι με ειδη ραπτικης,κλωστες,νηματα,κλπ και πιστευω οτι θα βρεις. Υπαρχουν σε πολλα μεγεθη. (Ελπιζω να βοηθησα 😉 )

  3. πολύ ωραία ιδέα,το ύφασμα πρέπει να είναι από ΙΚΕΑ?
    Ελένη, κούμπωμα θα βρεις Μοναστηράκι,υπάρχουν 2 χατράδικα, έχω την εντύπωση ότι το 1ο μαγαζί έχει καλύτερες τιμές.

  4. 😀 καταπληκτικές ιδέες!!Συγχαρητήρια κορίτσια!!!Πολύ ωραίο site!Είμαι καινούργια στη χρήση του internet και έχω ενθουσιαστεί!!!

  5. Cate nomizw oti to yliko gia gemisma legetai yalobambakas alla den kserw pou poulane. Ayto pou ekana egw htan na agorasw apo to IKEA kati poly fthna maksilarakia (1 euro to ena) kai na ksekoiliazw ayta (ta loutrina ta lypomouna…)

  6. Ωραία ιδέα πράγματι, εγώ έφτιαξα και τις ζωγράφισα στο χέρι αλλά μου τελείωσε το υλικό για γέμισμα (είχα ξεκοιλιάσει κάτι παλιά λούτρινα )! Ξέρετε που μπορώ να βρω για να αγοράσω και πως θα το ζητήσω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *