Παιχνίδι με άμμο από παλιό λάστιχο

tire_sandbox_introΠαιχνίδι στην άμμο. Μπορείς να φανταστείς τίποτα καλύτερο για το πιτσιρίκι σου το καλοκαίρι; Ακόμη και εάν έχεις μικρό μπαλκόνι, μπορείς να φτιάξεις κι εσύ ένα παιχνίδι με άμμο για να παίζει το μικρό σου από παλιό λάστιχο. Θα χρειαστεί δουλίτσα, αλλά θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα και θα κάνεις το μικρό σου πολύ πολύ χαρούμενο! Δες πως μπορείς να το φτιάξεις στο iheartnaptime.net.

Καταλαβαίνουμε οτι πολλοί από εσάς που θα διαβάσετε αυτό το project θα σκεφτείτε από μέσα σας οτι μάλλον έχουμε χάσει το μυαλό μας και δεν είναι για τα δικά σας μέτρα. Κι όμως. Με λίγη φαντασία και τα σωστά υλικά μπορείς κι εσύ να φτιάξεις ένα τόσο όμορφο και έξυπνο παιχνίδι για τα μικρά σου. Εμείς ανεβάσαμε την ιδέα αυτή για όσους έχουν όρεξη να λερωθούν και να φτιάξουν κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Χρειάζεται λίγη πρόκληση για να επιχειρήσουμε κάτι πιο πολύπλοκο. Σε προκαλούμε, λοιπόν! Φτιάξτο κι εσύ.

Για το παιχνίδι με άμμο από παλιό λάστιχο θα χρειαστείς:

– Ένα παλιό και μεγάλο λάστιχο (μπορείς να ρωτήσεις σε μάντρες αυτοκινήτων)
– Χρώμα και πινέλο
– Το μακρόστενο αφρολέξ που χρησιμοποιούν πολλοί στις πισίνες το καλοκαίρι
– Άμμο
– Πανί που βάζουν μέσα στις γλάστρες
– Ένα κομμάτι ξύλο (προαιρετικό) για να σκεπάζεις το λάστιχο όταν δεν χρησιμοποιείται
– Ένα καλό πριόνι

tire_sandbox
Όπως καταλαβαίνεις στην Αθήνα, μάλλον, το πιο δύκολο είναι να βρεις ένα παλιό λάστιχο που να μην σου στοιχίσει μια περιουσία. Όσο πιο μεγάλο το πιτσιρίκι σου, τόσο μεγαλύτερο θα πρέπει να είναι και το λάστιχο. Δοκίμασε ακόμη και λάστιχο από τρακτέρ. Αφού το βρεις θα πρέπει να το πλύνεις με πιεστικό πολύ πολύ καλά. Αφού στεγνώσει το βάφεις με χρώμα. Καλύτερα να επιλέξεις ανοιχτόχρωμη μπογιά για να μην ανάβει στον ήλιο. Εάν θέλεις να κάνεις μεγαλύτερο το άνοιγμα, τότε θα χρειαστείς το πριόνι σου και αυτό το αφρολέξ που λέγαμε για να καλύψεις τις κομμένες άκρες. Στη συνέχεια επιλέγεις που θα το βάλεις και εάν το βάλεις στο χώμα στον κήπο σου, τότε θα πρέπει να βάλεις από κάτω αυτό το πανί που βάζουμε μέσα στις γλάστρες για να μην σου βγούν φυτά από κάτω. Το ίδιο μπορείς να βάλεις και στο μπαλκόνι. Τέλος, γεμίζεις με άμμο, παιχνίδια και εάν γουστάρεις βάζεις και μια ομπρελίτσα για να μην καίγεται το πιτσιρίκι σου στον ήλιο. Εάν έχεις γάτες ή βάλεις το παιχνίδι στον κήπο, τότε θα πρέπει να σκεφτείς και τρόπο να το κλείνεις ώστε να μένει καθαρό όταν δεν χρησιμοποιείται.

Έτοιμο το παιχνίδι σου…πάρε κουβαδάκια, φτυαράκια και τσουγγράνες και ετοιμάσου για ώρες παιχνιδιού.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *