Κλωστές για ράψιμο

Κλωστές για ράψιμο

Τα τρία πιο βασικά πράγματα που χρειάζεσαι για να ράψεις κάτι είναι το ύφασμα, η βελόνα και η κλωστή. Τα δύο πρώτα είναι προφανές οτι μπορεί να γίνουν πολύπλοκα, η κλωστή όμως; Μπορεί να φαίνεται απλό θέμα, αλλά όπως σε όλα τα πράγματα όταν δεν γνωρίζεις τις επιλογές είναι και δύσκολο να διαλέξεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Εμείς είμαστε εδώ για να σου μιλήσουμε για τις κλωστές ραπτικής.

Όταν ξεκινάς καλό είναι να έχεις τα βασικά στη διάθεσή σου. Οπότε διάβασε τα βασικά είδη κλωστών που θα βρεις παρακάτω στο άρθρο και στη συνέχεια πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη ραπτικής και αγόρασε τα βασικά χρώματα από κλωστές για να έχεις στοκ. Δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το να ράβεις κάτι και να σου τελειώσει η κλωστή. Όπως επίσης δεν υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος να ξοδέψεις τα χρήματά σου από το να αρχίσεις να αγοράζεις κλωστές σε περίεργες αποχρώσεις που πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσεις στο άμεσο μέλλον. Όταν με το καλό πάρεις τον αέρα της ραπτικής και έχεις συγκεκριμένα projects που θες να φτιάξεις κατά νου, με συγκεκριμένα υφάσματα, τότε μπορείς να αγοράζεις και πιο ιδιαίτερες κλωστές κατά περίπτωση. Αυτή είναι η δική μας συμβουλή με βάση την εμπειρία μας.

Εμείς ξεκινήσαμε με κλωστές από βαμβάκι, οι οποίες είναι και αρκετά ανθεκτικές. Καλό είναι να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα και να προτιμήσεις κλωστές επώνυμες και γερές από κάποιο επώνυμο κατάστημα, παρά να γλιτώσεις μερικά ευρώ αγοράζοντας κλωστές από το σουπερμάρκετ οι οποίες θα σπάνε συνέχεια και θα σου “σπάσουν” και τα νεύρα καθώς θα προσπαθείς να ράψεις κάτι.

Υπενθυμίζουμε οτι τα βασικά χρώματα που είναι καλό να έχεις είναι άσπρο, μαύρο, μπεζ, κόκκινο, μπλε, κίτρινο.

Τα μασούρια ποικίλουν σε μεγέθη. Καλό είναι από τα βασικά χρώματα να έχεις μεγάλα μεγέθη. Εάν χρησιμοποιείς και ραπτομηχανή βρες ποιό μέγεθος ταιριάζει περισσότερο στο μοντέλο που έχεις. Καλό είναι από λευκό και μαύρο να πάρεις τα μεγάλα μασούρια.

Βασικά είδη κλωστών ραπτικής

1. Κοινή κλωστή από καθαρό μετάξι

2. Κλωστή από βαμβάκι

3. Συνθετική κλωστή για όλες τις χρήσεις

4. Χοντρή κλωστή για κουμπότρυπες

5. Κλωστή για ράψιμο στο χέρι (ανθεκτική)

6. Λεπτή κλωστή κεντήματος μηχανής

7. Κλωστή για τρύπωμα (αυτή που σπάει εύκολα συνήθως σε λευκό χρώμα, υπάρχει και σε μαύρο) 

Πλέον στην αγορά θα βρεις και ειδικές κλωστές για συγκεκριμένες χρήσεις. Όπως κλωστές για να ράψεις δέρμα ή άλλα σκληρά υφάσματα όπως τζην, μεταλλικές κλωστές, ελαστικές κλωστές, αόρατες κλωστές κλωστές για μαντάρισμα καλσόν, νάυλον κλωστές κτλ. Αυτές μπορείς να τις αγοράσεις πάλι ανάλογα με το project που θα τις χρησιμοποιήσεις και κατά περίπτωση!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε. Εάν παραλείψαμε κάτι στείλε μας email στο info@ftiaxto.gr για να το συμπεριλάβουμε!

Υλικά και εργαλεία
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *