Χαλάκι για κουτσό στο σπίτι

xalaki_koutsoΌσο οι μέρες περνάνε και ο καιρός δεν λέει να φτιάξει οι μικροί μας φίλοι αρχίζουν και γίνονται ανήσυχοι στο σπίτι. Όσο, λοιπόν, περιμένουμε όλοι τις πρώτες καθαρά ανοιξιάτικες ημέρες να κάνουν την εμφάνισή τους μπορούμε να μεταφέρουμε αγαπημένα παιχνίδια μέσα στο σπίτι. Η Martha το έκανε πάλι το θαύμα της και μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα χαλάκι για να παίζουμε κουτσό μέσα στο σπίτι!

Το project είναι τόσο εύκολο που μπορείς να το φτιάξεις μαζί με τα πιτσιρίκια για τα οποία προορίζεται περνώντας ακόμη ένα ευχάριστο απόγευμα στο σπίτι.

Για το χαλάκι για το κουτσό θα χρειαστείς:

– Ένα μεγάλο κομμάτι λευκό καραβόπανο ή κάμποτο διάστασης περίπου 3 μ. μήκος και 1,15μ. πλάτος
– Ακρυλική μπογιά σε χρώματα της επιλογής σου
– Πινέλα φαρδιά
– Ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτόνι (από κάποιο κουτί) 30εκ. x 30εκ.
– Χοντρή χαρτοταινία
– Μολύβι
– Ψαλίδι
– Χάρακα ή μεζούρα
– Λάστιχο που βάζουμε κάτω από το χαλί για να μη γλιστράει

Είστε έτοιμοι; Αφού κόψετε το πανί σας στις διαστάσεις που είπαμε χρειάζεται να σημαδέψετε επάνω του τα τετράγωνα με τα νούμερα από το 1 έως το 9 όπως φαίνονται και στη φωτογραφία. Ξεκινάτε με το τετράγωνο χαρτόνι σε ύψος περίπου 30 εκατοστά από την άκρη του πανιού για να φτιάξετε το πρώτο τετράγωνο. Το ζωγραφίζετε γύρω γύρω με το μολύβι. Αφήνετε περίπου 2,5εκ. κενό και βάζετε το χαρτόνι από πάνω από το προηγούμενο τετράγωνο. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να ζωγραφίσετε όλα τα τετράγωνα. Υπενθυμίζουμε οτι στο κουτσό οι αριθμοί 4 και 5 και 7 και 8 είναι δίπλα δίπλα όπως στη φωτογραφία.

Αφού τελειώσετε με το μολύβι προχωράτε με τη μπογιά. Με τη χαρτοταινία φτιάξτε γύρω από τα τετράγωνα που ζωγραφίσατε με το μολύβι κενά πλαίσια που μέσα τους θα ζωγραφίσετε με την ακρυλική μπογιά. Με αυτά τα πλαίσια δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε εάν είναι ίσιες οι γραμμές ή εάν βάφτηκε κατά λάθος το πανί. Μόνο που θέλει προσοχή όταν θα τις βάζετε τις χαρτοταινίες να είναι παράλληλες τόσο μεταξύ τους όσο και με τις γραμμές από μολύβι.

Πάρτε πινέλο και χρώμα και αρχίστε να ζωγραφίζετε τα τετράγωνα με την ακρυλική μπογιά. Αφήστε το να στεγνώσει. Με το μολύβι ζωγραφίστε τα νούμερα και περάστε τα από πάνω με την μπογιά. Αφήστε να στεγνώσει καλά! Αφαιρέστε τις χαρτοταινίες προσεκτικά!

Το χαλάκι για το κουτσό είναι έτοιμο. Τώρα μένει να βρείτε χώρο στο σαλόνι να το απλώσετε και να μην ξεχάσετε να βάλετε από κάτω το λάστιχο που βάζουμε κάτω από τα χαλιά για να μην γλιστράει και έχουμε κανένα ατύχημα!

Καλή διασκέδαση!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *