Πλέξιμο – Πως να πλέξεις κοτσίδες

howto-kotsidesΉρθε η ώρα να μάθουμε να πλέκουμε κοτσίδες. Είναι από τις πιο εύκολες πλέξεις, χρειάζεται να ξέρεις μόνο καλή και ανάποδη αλλά καλό θα ήταν να έχεις πλέξει πρώτα ένα δυό κασκόλ για να έχεις ευχέρεια με τις βελόνες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ειδική βοηθητική βελόνα όπως κάνει η Ελίνα στο video ή οτιδήποτε άλλο σε βολεύει (οδοντογλυφίδα, παραμάνα κ.α.).

.

Οι κοτσίδες έχουν συνήθως ένα φόντο το οποίο πλέκεις με ανάποδους πόντους, ενώ οι πόντοι που στριφογυρίζουν πλέκονται με καλούς. Οι καλοί πόντοι είναι συνήθως πολλαπλάσιο του 2 και η στροφή γίνεται κάθε 6 σειρές. Να το μοτίβο που ακολουθεί η Ελίνα στο παραπάνω video:

Ρίχνεις 18 πόντους
Σειρά 1: 6α, 6κ, 6α
Σειρά 2: 6κ, 6α, 6κ
Σειρά 3: 6α, γλυστράς 3 πόντους στην βοηθητική βελόνα και κρατάς την βελόνα μπροστά από το πλεκτό σου (1), πλέκεις καλούς τους επόμενους 3, πλέκεις καλούς τους 3 πόντους της βοηθητικής βελόνας, 6α
Σειρά 4: 6κ, 6α, 6κ
Σειρά 5: 6α, 6κ, 6α
Σειρά 6: 6κ, 6α, 6κ
Συνεχίζεις από την σειρά 1

Έχεις ολοκληρώσει το σχέδιο και ξεκινάς πάλι από την αρχή… δηλ η 7η σειρά θα είναι σαν την 1η κτλ… αυτό σημαίνει οτι στην 9η σειρά θα κάνεις πάλι αυτό με τη βοηθητική βελόνα!

(1): Αν κρατήσεις την βοηθητική βελόνα μπροστά η κοτσίδα σου θα γέρνει προς τα αριστερά. Αν κρατήσεις την βοηθητική βελόνα πίσω η κοτσίδα σου θα γέρνει προς τα δεξιά.

Σημείωση:
κ σημαίνει καλός πόντος
α σημαίνει ανάποδος πόντος

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

13 σχόλια στο άρθρο “Πλέξιμο – Πως να πλέξεις κοτσίδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *