Πλέξιμο – Μείωση πλέκοντας 2 πόντους μαζί

howto-k2togΚαι αφού εξαντλήσαμε τις αυξήσεις ώρα για μειώσεις. Οι μειώσεις ή κοψίματα χρειάζονται όταν θέλεις να αρχίσεις να στενεύεις αυτό που πλέκεις π.χ. ένα πουλόβερ στην μέση ή στα μανίκια. Η Ελίνα σου δείχνει τον πρώτο και πιο εύκολο τρόπο, πλέκοντας 2 πόντους μαζί (knit2tog).

.

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

6 σχόλια στο άρθρο “Πλέξιμο – Μείωση πλέκοντας 2 πόντους μαζί”

 1. καλησπέρα!
  είμαι καινούρια στο σπορ, με μικρή εμπειρία, από εδώ έμαθα τα βασικά! είπα να επιχειρήσω κάτι πιο περίπλοκο μεν, προσιτό δε. αλλά από χτές έχω πονοκεφαλιάσει με ένα πατρόν για λαιμό από το ravelry. το ονοματίζει herringbone neckwarmer. συγκεκριμένα λέει:
  raw1: k1*slip1(purlwise), k1, yo, pass slipped stich over the knit stich and yarn over (psso)* repeat…
  αυτό το slip1(purlwise) από τον δεύτερο πόντο τι είναι;;;
  και στη δεύτερη σειρά λέει: P2tog do not slip stiches off left needle, purl into first stich again, slip both stiches off left needle. repeat…. μήπως απλά εννοεί μείωση με 2 πόντους αλλά ανάποδα; έχω να εξασκήσω και τα αγγλικά μου χρόνια…..ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

 2. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”][quote name=”Stavroula “]Μπορούμε να το κάνουμε και σε 3 πόντους το ίδιο; Έχω οδηγίες για πουλόβερ που ζητάει να κλείσω 5 πόντους στην αρχή και 5 στο τέλος.[/quote]
  Ναι θα μπορούσες αλλά μπορεί να γίνει κάπως χοντροκομμένος ο συγκεκριμένος πόντος και δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Θα σου πρότεινα να κάνεις 5 k2tog (2 πόντοι μαζί) κάνοντας έναν απλό πόντο ανάμεσα σε κάθε μείωση πάλι θα έχεις κλείσει 5 πόντους.[/quote]

  Τώρα το είδα!! Ευχαριστώ πολύ!! Θα το προσπαθήσω!!

 3. [quote name=”Stavroula “]Μπορούμε να το κάνουμε και σε 3 πόντους το ίδιο; Έχω οδηγίες για πουλόβερ που ζητάει να κλείσω 5 πόντους στην αρχή και 5 στο τέλος.[/quote]
  Ναι θα μπορούσες αλλά μπορεί να γίνει κάπως χοντροκομμένος ο συγκεκριμένος πόντος και δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Θα σου πρότεινα να κάνεις 5 k2tog (2 πόντοι μαζί) κάνοντας έναν απλό πόντο ανάμεσα σε κάθε μείωση πάλι θα έχεις κλείσει 5 πόντους.

 4. Μπορούμε να το κάνουμε και σε 3 πόντους το ίδιο; Έχω οδηγίες για πουλόβερ που ζητάει να κλείσω 5 πόντους στην αρχή και 5 στο τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *