Πλέξιμο – Αύξηση από οριζόντιο νήμα (make1)

howto-make1Πολλές φορές το μοτίβο που πλέκεις θα σου ζητάει να προσθέσεις ένα καινούργιο πόντο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνεις αυτό. Σε αυτό το video, η Βάλια σου δείχνει την προσθήκη πόντου από το οριζόντιο νήμα ή make one (m1) στα Αγγλικά. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται συχνά μιας και η προσθήκη του καινούργιου πόντου στο πλεκτό γίνεται σχεδόν αόρατη.

.

 

m1right
Η παραπάνω τεχνική προσθέτει ένα καινούργιο πόντο ο οποίος έχει μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά. Όταν μεταφέρεις το οριζόντιο νήμα βάζεις την αριστερή βελόνα από πίσω προς τα μπρος.
m1left
Αν θέλεις ο πόντος σου να έχει κλίση προς τα αριστερά, φρόντισε να μεταφέρεις το οριζόντιο νήμα βάζοντας την αριστερή βελόνα από μπρος προς τα πίσω.

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το knitpicks.com.

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

6 σχόλια στο άρθρο “Πλέξιμο – Αύξηση από οριζόντιο νήμα (make1)”

  1. Αααα σε ευχαριστω!!! ολα οκ το βρηκα κ σε ενα βιντεακι!! ναι πραγματι αυτο που μου λες ειναι και οντως δεν ειναι τοσο δυσκολο!!! οταν το τελειωσω θα σας πω το αποτελεσμα!!

  2. [quote name=”ΓΩΓΩ”]Γεια σας κοριτσια!! εχω ενα πατρον το οποιο λεει το εξης:
    Row 1–>k1*k2tog,yo,yo,ssk*,repeat till tha last sti,k1
    Row 2–> p1,*p1,p1 into first yo,p1 into the back of the second yo, p1*repeat till last st,p1
    Εχω σπάσει το κεφάλι μου να καταλάβω τι ακριβως εννοει στην δευτερη σειρά. μηπως ξερετε αν εννοει αυτο που δειχνετε σε αυτο το βιντεακι; Σας ευχαριστω[/quote]
    Όχι δεν νομίζω ότι εννοεί το παραπάνω. Το p1 into first yo νομίζω είναι κατανοητό, κάνεις ανάποδο πόντο στο yarn over που είχες κάνει στην προηγούμενη σειρά, το επόμενο p1 into the back of the second yo νομίζω σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις τον ανάποδο πόντο στο πίσω ποδαράκι του δεύτερου yarn over, αυτό ίσως ακούγεται δύσκολο αλλά το yo είναι αρκετά ανοιχτός σαν πόντος, νομίζω θα τα καταφέρεις. Πες μας τι έγινε πάντως!

  3. Γεια σας κοριτσια!! εχω ενα πατρον το οποιο λεει το εξης:
    Row 1–>k1*k2tog,yo,yo,ssk*,repeat till tha last sti,k1
    Row 2–> p1,*p1,p1 into first yo,p1 into the back of the second yo, p1*repeat till last st,p1
    Εχω σπάσει το κεφάλι μου να καταλάβω τι ακριβως εννοει στην δευτερη σειρά. μηπως ξερετε αν εννοει αυτο που δειχνετε σε αυτο το βιντεακι; Σας ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *