Διακόσμηση με τελάρα κεντήματος

Τον τελευταίο καιρό βλέπω πολύ συχνά διακόσμηση τοίχου με τελάρα κεντήματος (embroidery hoop) τόσο σε παιδικά δωμάτια όσο και σε ολόκληρο το σπίτι. Είναι ένας πολύ ωραίος και οικονομικός τρόπος να δώσεις χρώμα στους τοίχους σου, και αν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες για την τοποθέτηση του υφάσματος, θα μπορείς να τα αλλάζεις όσο συχνά θέλεις!

Τις παρακάτω οδηγίες τις βρήκαμε στο hell2breakfast.wordpress.com ενώ η φωτογραφία με τα τελάρα στον τοίχο είναι από το owlybaby.blogspot.com.

 

hoop-1
Άφησε τουλάχιστον 5 εκατοστά περιθώριο στο ύφασμά σου. Ράψε μια κλωστή γύρω γύρω όπως βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία, χωρίς να κάνεις κόμπο στην αρχή της κλωστής.
hoop-2
Τράβα και τις 2 κλωστές ώστε το περισσευούμενο ύφασμα να αρχίσει να σουρώνει.
hoop-3
Δέσε τις κλωστές με ένα μικρό κομπάκι – ώστε να μπορείς να το λύσεις αργότερα – και το τελάρο σου είναι έτοιμο.

Να θυμάσαι ότι με τον καιρό μπορεί να χαλαρώσει το ύφασμα, αν το έχεις κάνει με τον παραπάνω τρόπο, ανοίγεις το τελάρο και σφίγγεις περισσότερο την ραφή.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

4 σχόλια στο άρθρο “Διακόσμηση με τελάρα κεντήματος”

  1. γνωρίζετε μήπως πόσο κοστίζουν αυτά τα τελάρα και απο που μπορώ να τα αγοράσω?
    Ευχαριστώ 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *