Γκραφίτι στους δρόμους της Αθήνας

sonke_graffitiΕίναι αλήθεια οτι τον τελευταίο καιρό έχουμε απορροφηθεί από τους καλλιτέχνες που ανακαλύπτουμε στο internet και που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό που έχουμε παραμελήσει λιγουλάκι όλους αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους που φτιάχνουν τα δικά τους αριστουργήματα στην χώρα μας! Ένας από τους καλλιτέχνες που απασχόλησε την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα είναι ο Sonke, ένας πολύ ωραίος γκραφιτάς που κάνει την άσχημη πόλη μας λίγο πιο όμορφη.
Αφορμή για να ασχοληθούμε με τη δουλειά του ήταν ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Athensville την Πέμπτη που μας πέρασε με μπόλικες φωτογραφίες από δημιουργίες του στους δρόμους της Αθήνας. Μάλιστα θέμα του άρθρου ήταν η αναζήτηση της ταυτότητας του γκραφίστας που φτιάχνει αυτές τις τόσο χαρακτηριστικές φιγούρες σε τόσο έξυπνα επιλεγμένους "καμβάδες" στην γκρίζα αυτή πόλη.

Σύντομα στα σχόλια κάτω από το άρθρο δόθηκε η απάντηση και αποκαλύφθηκε η ταυτότητα αυτού του τόσο ταλαντούχου καλλιτέχνη! Ο Sonke έχει και σελίδα στο myspace εάν θέλεις να δεις περισσότερες φωτογραφίες από τη δουλειά του! Μπορείς επίσης να δεις και ένα video που τον δείχνει να δημιουργεί!

Το γκραφίτι είναι μια πολύ παρεξηγημένη μορφή τέχνης, ιδιαίτερα στη χώρα μας, και θα ήταν πολύ έξυπνη ιδέα από μέρους των δήμων και τοπικών οργανώσεων να παραχωρήσουν μερικούς άσχημους τοίχους σε αυτά τα εμπνευσμένα άτομα για να βάλουν λίγο χρώμα στη γκρίζα μας ζωή. Υπάρχουν μερικά αριστουργήματα εκεί έξω…

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, αλλά με τον όρο γκραφίτι δεν εννοώ σε καμμιά περίπτωση τις μουτζούρες με τις ακαταλαβίστικες φράσεις που λερώνουν τους τοίχους των σπιτιών και των σταθμών του τρένου… αυτό δεν είναι κατά τη γνώμη μου γκραφίτι! Αυτό που κάνει ο Sonke όμως είναι! Ελπίζουμε να συνεχίσεις αυτό που κάνεις τόσο καλά!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Γκραφίτι στους δρόμους της Αθήνας”

  1. Πολλές φορές έχουμε κάνει τέτοια συζήτηση με τους φίλους μου, και λέμε πόσο ωραίο θα ήταν αν όλοι οι τοίχοι των πόλεων διακοσμούνταν από όμορφα γκράφιτι έργα-τέχνης, ή να έκαναν κάτι σαν ετήσιο κρατικό διαγωνισμό γκράφιτι και οι γκραφιτάδες να είχαν ένα σπουδαίο κίνητρο να ομορφήνουν τους γκρίζους κι αδιάφορους τοίχους των πόλεων κι όχι μόνο, και να γέμιζε κάθε πόλη με ονειρικά τοπία, “ζωγραφισμένη φύση”, πανέμορφες φιγούρες, και άλλα τέτοια… εεε?? φαντάζεστε τι ωραία που θα ήταν?

  2. Πραγματικά θαυμάζω αυτούς τους καλλιτέχνες που προσφέρουν την τέχνη τους σε όλους εμας.Δουλεύοντας στους βρώμικους τοίχους αυτής της πόλης κάνοντας τους πιο όμορφους.Το βιντεάκι πολύ καλό ελπίζω να συνεχίσει γιατί υπάρχουν πολλοί τοίχοι καμβάδες !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *