Χάρτινες Χάντρες

DSC04165 Αν οι χάντρες του εμπορίου σε περιορίζουν, δοκίμασε να φτιάξεις τις δικές σου από χρωματιστές σελίδες περιοδικών. Δοκίμασε να κάνεις το ίδιο και με εφημερίδες ή με απλά χρωματιστά χαρτιά.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς μερικές χρωματιστές σελίδες από περιοδικά, μεταλλικό χάρακα, κοπίδι, κόλλα stick και οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι.

Διάλεξε την σελίδα που σου αρέσει καλύτερα και κόψτην σε πολύ μακρυά τρίγωνα, όπως στην παραπάνω φωτογραφία.Όπως θα δεις παρακάτω δεν έχει σημασία το σχέδιο, αλλά τα χρώματα.

Γύρισε το τρίγωνο ανάποδα και με την οδοντογλυφίδα δίπλωσε την μεγάλη άκρη της.

Βάλε λίγο κόλλα στην σελίδα και άρχισε να ρολλάρεις την οδοντογλυφίδα μέχρι το τέλος της σελίδας ώστε να φτιάξεις την πρώτη χάντρα σου.

Αν προτιμάς να έχουν οι χάντρες σου μεγαλύτερη τρύπα στο κέντρο τους, δοκίμασε να τις τυλίξεις με καλαμάκι αντί για οδοντογλυφίδα.

Φτιάξε όσες χάντρες χρειάζεσαι και πριν τις αφαιρέσεις από την οδοντογλυφίδα, πέρασε την κάθε μια με άχρωμο βερνίκι νυχιών για να την κάνεις πιο ανθεκτική.
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

22 σχόλια στο άρθρο “Χάρτινες Χάντρες”

  1. Πραγματικά είναι πολύ καλή και έξυπνη ιδέα, αρκεί να έχεις φαντασία να τις αλλάξεις ο καθένας με το δικό του τρόπο!!!

  2. Πριν λιγες μερες ανακαλυψα τις χαρτινες χαντρες και εχω φτιαξει μερικα κολιεδακια για τις φιλες μου.
    Συνεχιζω ακαθεκτη με οτι χρωματα μπορω να βρω και ειμαι σε καλο δρομο.
    Εχω σχετική αναρτηση στο blog μου
    kokiniklwstidemeni
    😆

  3. small_fish_8 το είχα και γω αυτό το παιχνιδάκι με τις χάντρες!!!κάπου πρέπει να βρίσκεται στο πατάρι….για να το κατεβάσω να ξανα αρχίσω τα βραχιολάκια που έκανα παιδάκι… 😆

  4. πριν 15 χρονια καποια εταιρεια ειχε βγαλει συσκευη παιχνιδι για να φτιαχνεις τετοιες χαντρες και το χω κρατησει ακομα! δοκιμασα και με υφασμα αλλα εχει καλα αποτελεσματα αν ειναι σταθερο και λεπτο σχετικα! ενας αλλος τροπος για να γινουν οι χαρτινες χαντρες σταθερες και αδιαβροχες χωρις να αλλοιωθει το σχεδιο και χρωμα ειναι να τις περασετε με κολλα ατλακολ διαλυμενη σε λιγο νερο…

  5. Καλημερα κοριτσια! Ωραια ιδεα! Μολις βρω λιγο χρονο θα την δοκιμασω. Απο περιοδικα…..εχουμε μπολικα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *