Χάρτινες ροζέτες για πάρτι

Η σεζόν των πάρτυ, των βαφτίσεων και των γάμων έχει επισήμως αρχίσει. Και ένας εύκολος, αλλά και πολύ όμορφος τρόπος να διακοσμήσεις το event σου είναι οι χάρτινες ροζέτες. Μπορείς να τις φτιάξεις σε όποιο μέγεθος και χρώμα θέλεις, ενώ με το άρθρο με συμβουλές που βρήκαμε στο Designimprovised.com μπορείς να τις φτιάξεις πολύ πιο γρήγορα! Για δοκίμασέ τις, λοιπόν!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις χάρτινες ροζέτες σου είναι:

– Πολύχρωμα χαρτιά περιτυλίγματος ή scrapbooking
– Ψαλίδι
– Χάρακα
– Ταινία διπλής όψης
– Συρραπτικό
– Πιστόλι σιλικόνης με ανταλλακτικά
– Κομμάτια χαρτόνι (για το κέντρο της ροζέτας ή αν θες να το κρεμάσεις στον τοίχο)

Η διαδικασία είναι τόσο απλή που θυμίζει τότε που φτιάχναμε βεντάλιες από τις σελίδες των τετραδίων μας στο σχολείο. Ξεκινάς κόβωντας το χαρτί σου σε λωρίδα. Όσο πιο φαρδιά είναι η λωρίδα τόσο πιο μεγάλη θα είναι η περίμετρος της ροζέτας σου. Γενικά, επίσης, όσο πιο μεγάλη είναι η ροζέτα που θέλεις να φτιάξεις τόσο μεγαλύτερα θα πρέπει να είναι τα διπλώματά σου. Στο άρθρο αναφέρεται οτι για μια ροζέτα 25εκ. οι διπλώσεις σου καλό είναι να είναι στα 2.5 εκ ενώ για ροζέτες των 12εκ οι διπλώσεις του 1.20εκ είναι μια χαρά!

PaperPinwheelTutorial_main

Αυτό που αναφέραμε παραπάνω για τις βεντάλιες στο σχολείο ισχύει! Μπορείς να βάλεις μερικά σημάδια για τις πρώτες διπλώσεις με ένα μολύβι, αλλά αντί να κάθεσαι να χάνεις χρόνο σημαδεύοντας μπορείς να διπλώνεις λίγο πολύ με το μάτι και με οδηγό τις πρώτες σου διπλώσεις. Μην στεναχωρεθείς εάν δεν είναι τέλειο. Δεν χρειάζεται. Όταν τελειώσεις με το δίπλωμα συνεχίζεις να κάνεις το ίδιο άλλες δύο φορές. Με το ίδιο χαρτί και τις ίδιες διαστάσεις έτσι;

Όταν τελειώσεις με τα διπλώματα βάζεις τις 3 “φυσαρμόνικές” σου μαζί και τους κόβεις διαγώνια την άκρη με ένα ψαλίδι για να κάνουν ομοιόμορφα τελειώματα.

Τώρα μπορείς να αρχίσεις να συναρμολογείς. Με ταινία διπλής όψης ενώνεις τα 3 κομμάτια μεταξύ τους και φτιάχνεις τη ροζέτα σου. Δες και τη φωτογραφία του άρθρο στο designimprovised.com για να καταλάβεις. Τέλος, μπορείς να κλέψεις και με λίγο συρραπτικό στην πίσω πλευρά της ροζέτας και στο κέντρο για να σταθεί καλύτερα. Εάν σκοπεύεις τη ροζέτα σου να την κρεμάσεις στον τοίχο μπορείς να την ενισχύσεις στην πίσω πλευρά της με λίγο χαρτόνι. Μπορείς να κολλήσεις με το πιστόλι σιλικόνης και ένα κομμάτι χαρτόνι, που μπορείς να το διακοσμήσεις με ό,τι χαρτί θέλεις, και στο κέντρο της ροζέτας για να κρύβει τις ενώσεις σου.

Εάν πάλι θέλεις να την κρεμάσεις, τότε θα πρέπει όλη τη διαδικασιά να την κάνεις με χαρτί διπλής όψης ή να κολλήσεις 2 χαρτιά μεταξύ τους πριν το δίπλωμα ή να κολλήσεις 2 τελειωμένες ροζέτες μαζί και να τις κρεμάσεις με λίγο σκοινί.

Εάν σου αρέσει η ιδέα μπορείς να κάνεις το ίδιο και σε μικρότερες ροζέτες που θα διακοσμήσουν π.χ. τα καλαμάκια για το πάρτυ ή τις μπομπονιέρες της βάφτισης ή τα τραπέζια του γάμου!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *