Ράψε κορδέλα για τα μαλλιά

Σιγά το δύσκολο θα πεις. Πόσο πολύπλοκο μπορεί να είναι να ράψεις τη δικιά σου κορδέλα για τα μαλλιά; Εύκολο! Αλλά θέλει τα μυστικά του. Έλα να τα μάθουμε παρέα.

Το συγκεκριμένο project το βρήκα στο site www.marymarthamama.com και είναι ένας απλός και βασικός τρόπος για να ράψεις την δικιά σου κορδέλα για τα μαλλιά ακόμη και εάν είσαι πολύ αρχάριος στη ραπτική.

Η ιδέα αυτή, λοιπόν, είναι εξαιρετική για όσους ξεκινούν τώρα τα βήματά τους στη ραπτική και επιπλέον για όσους έχουν ένα αξιόλογο απόθεμα από μικρά κομμάτια ύφασμα που αναζητούν τι να τα κάνουν.

Μάλλον δεν χρειάζεται να αναφέρουμε καν οτι η κορδέλα για τα μαλλιά φοριέται όλες τις εποχές του χρόνου, οπότε ανάλογα με το ύφασμα που θα επιλέξεις, τα χρώματα και το σχέδιό του, μπορείς να φτιάξεις κορδέλες για κάθε περίσταση.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • Ένα κομμάτι ζέρσεϋ ύφασμα διάστασης 50.8εκ επί 16.50εκ (οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλιού σου)
  • Ψαλίδι ή περιστροφικό κόφτη και επιφάνεια κοπής
  • Κλωστή σε ταιριαστό χρώμα
  • Βελόνα ραπτομηχανής για ζέρσεϋ ύφασμα
  • Ραπτομηχανή

Βήμα πρώτο, πλένεις στεγνώνεις, σιδερώνεις το ύφασμά σου. Ναι, ακόμη και εάν είναι ένα μικρό κομματάκι. Κόβεις το ύφασμα στις διαστάσεις που πρέπει να είναι. Εννοείται οτι προσαρμόζεις με βάση τα γούστα σου και το μέγεθος του κεφαλιού.

Διπλώνεις το ύφασμα στη μέση κατα μήκος και καρφιτσώνεις. Προσοχή να αφήσεις ένα άνοιγμα περίπου 1.5εκ κάπου στα δεξιά του σωλήνα. Όχι στην άκρη.

Ράβεις εκεί που έβαλες καρφίτσες. Προσοχή να αφήσεις το άνοιγμα! Τώρα έχεις τον σωλήνα έτοιμο.

Πιάσε την μια άκρη του σωλήνα και σπρώξε τη προς τα μέσα σαν να ήθελες να το γυρίσεις από την καλή. Δεν θα το γυρίσεις όμως ολόκληρο. Θα σταματήσεις όταν οι 2 άκρες συναντηθούν.

Ευθυγράμμισε τις άκρες, βάλε καρφίτσες και ράψε.

Τώρα, από το άνοιγμα που είχες αφήσει θα γυρίσεις τα μέσα έξω.

Μαγικό! Η κορδέλα έχει ενωθεί!

κορδέλα για τα μαλλιά

Για τέλειο αποτέλεσμα καλό είναι να ράψεις το άνοιγμα με το χέρι με κρυφοβελονιά. Αλλά για να πούμε του στραβού το δίκιο, ίσως είναι πιο εύκολο να το γαζώσεις στη μηχανή. Ούτως ή άλλως είναι από την πίσω πλευρά της κορδέλας.

 

Η κορδέλα για τα μαλλιά σου είναι έτοιμη. Το νου σου… μην φτιάξεις μόνο μια!

 

Και εάν οι κορδέλες είναι το φετίχ σου, τότε δες και το άρθρο “Κορδέλα με σύρμα”

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *