Κόσμημα από παλιό τζιν

Είμαστε σίγουρες ότι στη ντουλάπα σου βρίσκεται κάποιο ρούχο τζιν που αγαπάς πολύ και δεν θέλεις να αποχωριστείς, αλλά δεν έχεις φορέσει εδώ και πολύ καιρό… Τώρα ήρθε η ώρα να το ανακυκλώσεις! Αφού κάνεις το μεγαλύτερο κομμάτι του τσάντα, όπως κάναμε εμείς παλιότερα το Τσαντάκι Μπατζάκι, τα υπόλοιπα κομμάτια του μπορείς να τα μετατρέψεις σε τζιν κόσμημα που να ταιριάζει με όλα σου τα ρούχα! Δες πως!

Την ιδέα και τις οδηγίες για να φτιάξεις αυτό το έξυπνο και εύκολο κολιέ από scraps παλιού τζιν το βρήκαμε στο Bubblynaturecreations.com και εκεί μπορείς κι εσύ να δεις αναλυτικά βήμα βήμα τις οδηγίες. Εντάξει, οι φωτογραφίες μπορεί να μην είναι και οι καλύτερες, όμως η Rachel έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τις οδηγίες, ώστε να μπορεί ακόμη και κάποιος πολύ αρχάριος να τις ακολουθήσει.

Για να φτιάξεις το κολιέ από τζιν θα χρειαστείς:

Τζιν (λογικό)
Σατέν κορδέλα
Χάντρες με μεγάλη τρύπα σε χρώμα της επιλογής σου (εδώ η Rachel ήθελε να μοιάζουν με πέρλες οι χάντρες της οπότε διάλεξε αντίστοιχα χρώματα. Εσύ μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό.)
– Κόλλα και πιστόλι σιλικόνης
– Ατλακόλ
– Ψαλίδι

Για να φτιάξεις τα λουλούδια από τζιν αρκεί να τυλίξεις ένα μεγάλο κομμάτι από τζιν ύφασμα βάζοντας ατλακόλ στην αρχή, τη μέση και φυσικά το τέλος του τυλίγματος. Τυλίγεις σαν πούρο μέχρι το κομμάτι σου να είναι τουλάχιστον 2-3 στρώματα παχύ. Όταν τελειώσεις θα έχεις ένα μακρύ μακαρόνι από τζιν που όταν στεγνώσει καλά θα το κόψεις σε κομμάτια περίπου του μισού εκατοστού.

Στη συνέχεια κόβεις στρογγυλά κομμάτια από το τζιν σου για τη βάση των λουλουδιών και κολλάς με το πιστόλι σιλικόνης τη χάντρα σου στη μέση του στρογγυλού. Γύρω γύρω κολλάς και τα κομματάκια από το τζιν. Έτσι φτιάχνεις τα λουλούδια σου.

Για να τα συναρμολογήσεις όλα αυτά παίρνεις τα 3 λουλούδια από τζιν και αφού αποφασίσεις πως θέλεις να είναι σε σχέδιο τα κολλάς επάνω σε μια αρκετά πλατιά σατέν κορδέλα. Προσοχή να έχεις μετρήσει την κορδέλα ώστε όταν τη δένεις γύρω από τον λαιμό σου να κάθεται το κολιέ στο ύψος που το θέλεις. Αφού κολλήσεις την κορδέλα μπορείς να κολλήσεις άλλο ένα κομμάτι τζιν από πίσω τους για να το σιγουρέψεις οτι δεν θα φύγει.

Είμαστε σίγουρες ότι μόνο από τις φωτογραφίες του tutorial στο Bubblynaturecreations.com θα καταλάβεις ακριβώς πως γίνεται το κολιέ αυτό!

Τέλος, περνάς τις χάντρες, σε σχέδιο που θα επιλέξεις εσύ και δένεις το κολιέ γύρω από τον λαιμό σου!

Τέλειο; Με γεια σου

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κόσμημα από παλιό τζιν”

  1. Πολύ ωραία ιδέα! Θα μπορούσε να γίνει και καρφίτσα-διακοσμητικό για λαμπάδα (μέρες που έρχονται)! Τζην κομμάτια σε αφθονία μπορούμε να βρούμε και στο “επιδιορθώσεις ρούχων” της γειτονιάς μας (αφού κονταίνουν και τζην παντελόνια)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *