Πολύχρωμες πλαστικές μπάλες

xmas_balls_introΕάν θέλεις να φτιάξεις εντυπωσιακά στολίδια για το δέντρο σου με λίγα χρήματα, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Εμπνευσμένες από ένα άρθρο που διαβάσαμε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Living της Martha Stewart, πήραμε φτηνές πλαστικές διάφανες μπάλες από το κατάστημα με στολίδια της γειτονιάς μας και τις μεταμορφώσαμε σε πολύχρωμες εντυπωσιακές μπάλες για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Δες πως!

 

.

Βήμα βήμα

xmas_balls01
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες σου είναι: διάφανες πλαστικές ή γυάλινες μπάλες, ακρυλικά χρώματα (σε μπουκαλάκια), ξύλινα καλαμάκια, χαρτονένια κούτα ή κομμάτι φελιζόλ, εφημερίδες, σύριγγα (εάν το χρώμα είναι πολύ πηχτό), νερό.
xmas_balls02
Απλώνεις τις εφημερίδες σου και ξεκινάς αφαιρώντας από τις μπάλες το εξαρτηματάκι που έχουν για να τις κρεμάς από το δέντρο. Συνήθως βγαίνει εύκολα. Φύλαξέ το κάπου για να μην το χάσεις! Διάλεξε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις και εάν δεις οτι το στόμιο της μπάλας σου είναι μικρό γέμισε μια σύριγγα με το χρώμα της επιλογής σου.
xmas_balls03
Ρίξε λίγο από το χρώμα που θέλεις να έχει η μπάλα σου και κούνα το δεξιά αριστερά για να δεις πως απλώνεται το χρώμα. Ανάλογα με το πόσο πηχτό είναι, τόσο πιο εύκολα ή δύσκολα θα απλώνεται. Οι μπογιές που χρησιμοποίησα εγώ είναι υδατοδιαλυτές, οπότε έβαλα και λίγο νεράκι μέσα στη μπάλα για να απλωθεί το χρώμα ομοιόμορφα.
xmas_balls04
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξεις την πατέντα για να στεγνώσουν οι μπάλες σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κούτα όπως έκανα εγώ, ή ένα κομμάτι φελιζόλ και να βάλεις τα καλαμάκια. Μετά βάζεις μια μια τις μπάλες για να στραγγίξει καλά το χρώμα.
xmas_balls05
Όταν η μεγαλύτερη ποσότητα από το χρώμα θα έχει στραγγίξει μπορείς να δεις εάν οι μπάλες σου έχουν καλυφτεί σωστά. Εάν όχι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Εάν ναι τις αφήνεις να στεγνώσουν καλά όλο το βράδυ.
xmas_balls06
Και το πρωί οι μπάλες σου είναι έτοιμες! Δεν είναι υπέροχα τα χρώματα; Μου αρέσουν τόσο πολύ που σκέφτομαι να μην τις κρεμάσω στο δέντρο αλλά να τις στολίσω σε κάποιο μπωλ για να φαίνονται τα χρώματά τους πιο καλά! Και του χρόνου!
Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

6 σχόλια στο άρθρο “Πολύχρωμες πλαστικές μπάλες”

  1. [quote name=”stelios”]ψαχνω να βρω διαφανες πλαστικες μπαλες και δεν υπαρχουν πουθενα .εσυ σε ποιο καταστημα τις βρηκες; καλες γιορτες.[/quote]
    Γειά! Χρόνια Πολλά! Τις βρήκα στο μαγαζί με στολίδια της γωνίας του σπιτιού μου… Ν. Ερυθραία… δεν φανταζόμουν οτι θα είναι τόσο δύσκολο να βρεις…

  2. ψαχνω να βρω διαφανες πλαστικες μπαλες και δεν υπαρχουν πουθενα .εσυ σε ποιο καταστημα τις βρηκες; καλες γιορτες.

  3. [quote name=”vailie”]Α, Ελινα,εχεις και πλακα,γιατι φαινεσαι λιγο και μεσα στις μπαλιτσες καθως καθρεφτιζεσαι….
    Παντα μου αρεσει να ψαχνω την αντανακλαση του φωτογραφου σε τζαμια,καθρεφτες,κλπ…
    (επηρεασμενη απο τα αστυνομικα διηγηματα,φυσικα…)
    Φιλααακιααααα!!!!!! :P[/quote]
    Ναι ναι! Φαίνομαι κι εγώ! Το είδα αφού τις ανέβασα τις φωτό!!!

  4. Α, Ελινα,εχεις και πλακα,γιατι φαινεσαι λιγο και μεσα στις μπαλιτσες καθως καθρεφτιζεσαι….
    Παντα μου αρεσει να ψαχνω την αντανακλαση του φωτογραφου σε τζαμια,καθρεφτες,κλπ…
    (επηρεασμενη απο τα αστυνομικα διηγηματα,φυσικα…)
    Φιλααακιααααα!!!!!! 😛

  5. Και του χρονου Ελινα και Βαλια μας!
    Πολυ ομορφες στα αληθεια οι μπαλιτσες!!! Και δειχνουν τοσο αχρωμες που ουτε τις κοιταμε στα μαγαζια. Μα το θαυματουργο μυαλουδακι σας….χεχεχε!
    Ευχαριστουμε για την ιδεα….
    Γραφω στον πλυθηντικο μιας και δεν γραφει κανεις αλλος σχολιο,σιγουρα ομως σας διαβαζουνε πολλοι…εκ μερους ολων αυτων λοιπον…. THANK UUUU!!!!!! 🙂

    Φιλια και καλες γιορτες μαζι με τους αγαπημενους σας!ματς!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *