Χειροποίητο πανί για τη σιδερώστρα σου

ironboard_coverΔεν έχεις βαρεθεί όλο τα ίδια και τα ίδια σχέδια για σιδερώστρες που κυκλοφορούν στην αγορά; Τώρα μπορείς να επιλέξεις εσύ το ύφασμα που θέλεις να έχει η σιδερώστρα σου και να χρησιμοποιήσεις τις ραπτικές σου ικανότητες για να φτιάξεις το κάλυμμα μόνος σου! Πώς; Δες το άρθρο που ανέβασε για εμάς το MakeSomething!

Για να φτιάξεις το δικό σου κάλυμμα για τη σιδερώστρα θα χρειαστείς:

– Μπόλικο ύφασμα της επιλογής σου (κατά προτίμηση βαμβακερό – οι διαστάσεις εξαρτώνται από το μέγεθος της σιδερώστρας σου)
– Κορδόνι
– Ψαλίδι
– Τα ραφτικά σου (καρφίτσες, κλωστή, σαπουνάκι κτλ)
– Χάρακα
– Ραπτομηχανή

Η ομάδα του MakeSomething έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά φωτογραφίζοντας βήμα βήμα όλη τη διαδικασία για να φτιαχτεί το κάλυμμα της σιδερώστρας. Ακόμα και εάν δεν μιλάς αγγλικά, οι φωτογραφίες είναι σαφείς και μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις τις οδηγίες.

Η λογική είναι απλή:

Το πρώτο και βασικό βήμα είναι να μετρήσεις και να κόψεις σωστά ύφασμα και κορδόνι ώστε να τυλιχτεί σωστά η σιδερώστρα σου και να σου φτάσει το κάλυμμα. Το μυστικό είναι στο να μετρήσεις και το ύψος της σιδερώστρας όπως στην αντίστοιχη φωτογραφία και να διπλασιάσεις αυτό το ύψος. Αυτό θα είναι το περιθώριο που θα αφήσεις.

ironboard_cover1

Στη συνέχεια κόβεις επάνω στα σημάδια σου και γυριζεις τις άκρες του υφάσματος έτσι ώστε να περάσει από μέσα το κορδόνι σου και να σουρώσει. Κάνεις και δύο ωραίες κουμπότρυπες για να περάσει το κορδόνι. Ράβεις ωραία ωραία τις άκρες του καλύμματος με το κορδόνι μέσα και μόλις τελειώσεις το φοράς στη σιδερώστρα και τραβάς τα κορδόνια για να σφίξει! Είναι έτοιμη!

Τα λόγια είναι μάλλον περιττά και οι εικόνες μιλούν καλύτερα!

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χειροποίητο πανί για τη σιδερώστρα σου”

  1. Θέλω να το κάνω πολύ καιρό και να διαλέξω ένα σκούρο ύφασμα, γιατι παντα καταφερνω να κανω την σιδερωστρα να δειχνει χαλια… 😳
    σκεφτομαι ομως οτι δεν θα αρκει μονο το υφασμα αλλα θα θελει και βατα. Στον Καλυβιωτη ηταν καθετοι και δεν ακουγαν κουβεντα οτι πια δεν υπαρχει βαμβακερη βατα.. δεν εχω προλαβει να ρωτησω αλλου. Η συνθετική δεν θα λιωσει με το σιδερο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *