Πασχαλινά αυγά & λαμπάδες με ακρυλικούς μαρκαδόρους edding

πασχαλινά αυγά, λαμπάδες, edding acrylic

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν στην αγορά οι ακρυλικοί μαρκαδόροι edding acrylic. Τους έχουμε ήδη δοκιμάσει σε χαρτί, καμβά, ξύλοπέτραγυαλί και μέταλλο. Σειρά έχουν τα αυγά και οι λαμπάδες, πάμε να ζωγραφίσουμε!

Ζωγραφική σε αυγά με edding acrylic

Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε τους edding acrylic σε αυγά που πρόκειται να φαγωθούν, καθώς τα αυγά είναι πορώδη και απορροφούν το χρώμα. Και το ακρυλικό δεν τρώγεται, ναι;

Θα τους χρησιμοποιήσουμε σε τσόφλια αυγών, τα οποία στο τέλος θα γεμίσουμε με κερί για να δημιουργήσουμε τη φετινή μας πασχαλινή διακόσμηση.

Αφού πλύνεις εξωτερικά το αυγό και το αδειάσεις, άστο να στεγνώσει καλά. Ξεκινάμε με τον edding 5000 και κάνουμε ένα περίγραμμα λουλουδιού και στη συνέχεια το γεμίζουμε με χρώμα. Συνέχισε να ζωγραφίζεις μικρά και μεγάλα λουλούδια γύρω γύρω στο αυγό.

Όπως βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία ο ακρυλικός μαρκαδόρος είναι αδιαφανής και έτσι μπορεί άνετα να καλύψει και την σφραγίδα που βάζουν οι παραγωγοί πάνω στα αυγά.

Μόλις στεγνώσει η πρώτη στρώση με το σχήμα, μπορείς με τον edding 5400 να προσθέσεις το κέντρο του λουλουδιού. Ο μαρκαδόρος αυτός, που ονομάζεται και 3D, περιέχει ακρυλική πάστα, έτσι, αν βάλεις αρκετή ποσότητα, το κέντρο του λουλουδιού θα είναι ανάγλυφο.

Όσο στεγνώνουν τα πρώτα αυγά, μπορείς να συνεχίσεις να ζωγραφίζεις και τα υπόλοιπα με άλλα χρώματα. Ο edding 5300 έχει αρκετά λεπτή μύτη ώστε να προσθέσεις διαφορετικές λεπτομέρειες.

Άσε όλα τα αυγά να στεγνώσουν καλά, πριν πας στο επόμενο βήμα. Αν δεν θέλεις να τα κάνεις κεράκια μπορείς να τα διακοσμήσεις στο τραπέζι και όπως είναι.

Αφού κολλήσεις και στερεώσεις τα φυτίλια, μπορείς να ρίξεις σιγά σιγά το κερί που έχεις λιώσει σε μπεν μαρί. Το συγκεκριμένο κερί που χρησιμοποιώ είναι από περσινές λαμπάδες – τίποτα δεν πάει χαμένο!

Αφήνεις το κερί να κρυώσει και διακοσμείς τα αυγά όπως σου αρέσει. Εγώ τα έβαλα σε μικρές φωλίτσες με ψεύτικα λουλουδάκια και πρασινάδα.

 

 

Ζωγραφική σε λαμπάδα με edding acrylic

Άν έχεις δοκιμάσει ποτέ να χρησιμοποιήσεις μαρκαδόρο πάνω σε κερί, θα έχεις αντιληφθεί ότι μετά από λίγο γεμίζει κερί η μύτη του μαρκαδόρου και δεν γράφει. Ευτυχώς υπάρχει ο edding 5400 ο οποίος περιέχει ακρυλική πάστα. Η πάστα βγαίνει από 2 διαφορετικών μεγεθών στόμια, οπότε δεν βουλώνει!

Επειδή δεν το έχω και πολύ με την ζωγραφική, αποφάσισα να γεμίσω τις φετινές λαμπάδες με πολύχρωμες τελίτσες, χρησιμοποιώντας την μικρή (2-3mm) μύτη.

Επέλεξα χρώματα που να ταιριάζουν με τις κορδέλες που είχα και κόλλησα και μερικά ψεύτικα λουλουδάκια, αφού στέγνωσε το χρώμα. Προσοχή τα διακοσμητικά να μην είναι κοντά στην φλόγα!

Δεν βγήκαν πολύ όμορφες; Αν θέλεις να δοκιμάσεις και εσύ του μαρκαδόρους edding acrylic να ξέρεις ότι κυκλοφορούν σε 26 λαμπερά χρώματα και σε 4 διαφορετικές μύτες:

  • edding 5300 Ακρυλικός μαρκαδόρος 1-2mm
  • edding 5100 Ακρυλικός μαρκαδόρος 2-3mm
  • edding 5000 Ακρυλικός μαρκαδόρος 5-10mm
  • edding 5400 Ακρυλικός μαρκαδόρος 3D 2-3mm/5-10mm

Και βέβαια η edding διαθέτει μια πολύ μεγάλη γκάμα μαρκαδόρων τόσο για πρακτικές όσο και για διακοσμητικές χρήσεις. Υπάρχουν ειδικοί μαρκαδόροι για πορσελάνη, για πέτρα, για ύφασμα και φυσικά μαρκαδόροι σχεδίου και καλλιγραφίας. Επισκέψου το edding-hellas.gr για να μάθεις περισσότερα και να ανακαλύψεις τα υπέροχα χρώματα. Καλές δημιουργίες!

Δες και εδώ που αλλού έχουμε χρησιμοποιήσει τους edding acrylic:

️🎨 Νέοι ακρυλικοί μαρκαδόροι από την edding
🌹 Ζωγραφίζοντας με τους νέους μαρκαδόρους edding acrylic

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *