Αντικείμενα από τσιμέντο

Αντικείμενα από τσιμέντο

Αγαπάμε το τσιμέντο, έτσι όταν μας προσέγγισε η εταιρία TITAN για να δημιουργήσουμε μικρά αντικείμενα από τσιμέντο για το προσωπικό τους, πετάξαμε την σκούφια μας!

Η πρότασή μας ήταν να φτιαχτούν 150 γούρια με σπιτάκια από τσιμέντο και διακοσμητικά για τους άντρες και 24 κοσμήματα για τις γυναίκες. Αν δεν το ξέρεις, στο ftiaxto.gr θα βρεις ένα φανταστικό online σεμινάριο, όπου θα μάθεις πως να φτιάχνεις κοσμήματα από τσιμέντο από την ασφάλεια του σπιτιού σου.

Σπιτάκια από τσιμέντο

Αντικείμενα από τσιμέντο

Μιας και το τσιμέντο θέλει τουλάχιστον μια μέρα για να στεγνώσει και εγώ είχα μόνο 4 καλούπια, έπρεπε για αρχή να φτιάξω επιπλέον καλούπια. Έφτιαξα λοιπόν 8 τσιμεντένια σπιτάκια και με την βοήθεια μακετόχαρτου έφτιαξα το περίγραμμα το οποίο γέμισα μετά με σιλικόνη. Η σιλικόνη δεν είναι φθηνή, έτσι το καλούπι έπρεπε να ακολουθεί όσο γίνεται το σχήμα των αντικειμένων, γι’αυτό και κατέληξα με αυτό το ιδιαίτερο σχήμα και όχι με ένα κλασσικό παραλληλόγραμμο…

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την δημιουργία καλουπιών από σιλικόνη, δες το παλιότερο άρθρο μας: Πως φτιάχνω καλούπια σιλικόνης.

Αντικείμενα από τσιμέντο

Όταν στέγνωσε η σιλικόνη, αφαίρεσα το μακετόχαρτο και τα σπιτάκια και το πρώτο μου πολλαπλό καλούπι ήταν έτοιμο. Έφτιαξα άλλο ένα και έτσι μαζί με το αρχικό 4πλό καλούπι, έφτιαχνα 20 σπιτάκια την ημέρα. Σε 8 μέρες ήταν έτοιμα τα σπιτάκια!

Αντικείμενα από τσιμέντο

Όταν στέγνωσε το τσιμέντο, κόλλησα από ένα γούρι του 21 στο κέντρο και άρχισε η διαδικασία συναρμολόγησης.

Αντικείμενα από τσιμέντο

Τα σπιτάκια κολλήθηκαν σε μια φέτα ξύλο μαζί με ένα πλαστικό δεντράκι, ένα υφασμάτινο αστέρι σε σύρμα (το έκανα σαν ελατήριο όπως και στο Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό στεφάνι), μανιτάρια και φυσική πρασινάδα σε 2 χρώματα.

Το κάθε γούρι μπήκε σε ένα όμορφο κουτάκι, μαζί με ευχές και λίγο ψεύτικο χιόνι!

Αντικείμενα από τσιμέντο

 

Κοσμήματα από τσιμέντο

Κόσμημα από τσιμέντο

Παράλληλα με τα σπιτάκια, έφτιαχνα και τα μενταγιόν για τα κοσμήματα. Έπαιξα κυριώς με χρυσόσκονη σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, ενώ έκανα και κάποια με μαύρο χρώμα.

Κόσμημα από τσιμέντο

Πρόσθεσα και σε αυτά το γούρι του 21 και τα έδεσα με χρωματιστά δερματάκια και αλυσίδες.

Κόσμημα από τσιμέντο

Τα κοσμήματα συμπληρώθηκαν με φούντες και πομ πον. Παρόλο που όλα έγιναν με τα ίδια υλικά, το κάθε ένα βγήκε πολύ διαφορετικό από το άλλο!

Κόσμημα από τσιμέντο

Το κάθε κόσμημα τοποθετήθηκε σε ένα όμορφο κουτάκι, με ευχές και επιπλέον χρυσόσκονη, ενώ το αμπαλάζ συμπληρώθηκε από κόκκινο σκοινί και ένα φουσκωτό αστεράκι.

Κόσμημα από τσιμέντο

Ήταν από τα πιο διασκεδαστικά projects που έχουμε αναλάβει στο ftiaxto.gr και πιστεύω ότι άρεσαν πολύ στους αποδέκτες.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις και εσύ να δουλεύεις με τσιμέντο, δες το online σεμινάριο Κοσμήματα από τσιμέντο το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Κόσμημα από τσιμέντο

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *