Διακοσμητικά φτερά με μακραμέ

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα φτερά με την τεχνική μακραμέ. Όμως πέρα από το να μάθεις ένα βασικό δέσιμο, θα χρειαστείς και ένα ιδιαίτερο εργαλείο, μπορείς να μαντέψεις ποιό;

Το project αυτό το βρήκαμε στο αγαπημένο μας honestlywtf.com, εκεί θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για τις διαστάσεις των κορδονιών που πρέπει να κόψεις. Είναι σε ίντσες, θα χρειαστεί να πολλαπλασιάσεις με το 2,54 για να βγάλεις το νούμερο σε εκατοστά.

‘Οπως θα δεις, αφού κόψεις όλα τα μεγέθη των κορδονιών σου, θα χρειαστεί να τα δέσεις πάνω στο μεγαλύτερο μέχρι να καλύψεις το επιθυμητό μήκος.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα στριφτό βαμβακερό κορδόνι, γιατί όταν θα έχεις τελειώσει με τα δεσίματα, θα χτενίσεις τα κορδόνια με μια πολύ λεπτή βούρτσα, σαν αυτή που καθαρίζουν τα γατιά!

Όταν έχεις χτενίσει όλα τα κορδόνια, περνάς όλη την κατασκευή με κάποιο σκληρυντικό, αν δεν έχεις, μπορείς να βάλεις αραιωμένη ατλακόλ σε ένα μπουκάλι σπρέυ. Αφού στεγνώσει η κόλλα, κάνε ένα κουρεματάκι στις τριχούλες που μπορεί να περισσεύουν και έτοιμο το trendy φτερό σου. Τώρα κάνε άλλο ένα σε άλλο χρώμα!

Θα βρεις αναλυτικές φωτογραφίες και διαστάσεις στο honestlywtf.com, τι λες, θα το δοκιμάσεις;

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.