In whirl of inspiration: Σουβέρ από φέτες σαγκουίνι

Η φίλη του Ftiaxto.gr Deborah από το αγαπημένο μας In Whirl of Inspiration μας έστειλε άλλο ένα πολύ καλοκαιρινό project ακριβώς τη στιγμή που το χρειαζομασταν (γενέθλια πλησιάζουν γκουχ γκουχ). Ο λόγος για τα πολύ λαχταριστά σουβέρ από φέτες σαγκουίνι (ή όποιο άλλο εσπεριδοειδές θέλεις) που ταιριάζουν πολύ με την κατανάλωση δροσερών ποτών στο μπαλκόνι τα βράδια του καλοκαιριού που έρχονται!

Ξέρετε με τι συνεπάγεται ο ερχομός του καλοκαιριού; Με υπερβολικά πολλά κρύα ροφήματα: κρύο νερό, κρύοι χυμοί, κρύοι καφέδες και πάει λέγοντας. Και σκέφτηκα πως οι παγωμένοι νέοι φίλοι μου χρειάζονται μερικά ιδιαίτερα σουβέρ να κάνουν παρέα.

Οι δυνατότητες για χειροποίητα σουβέρ, όπως ξέρετε, είναι απεριόριστες, αλλά ήθελα κάτι που να δείχνει όμορφο, αλλά να μυρίζει και ωραία. Τα αποξηραμένα εσπεριδοειδή δημιουργούν τα καλύτερα χειμερινά διακοσμητικά, κυρίως σε συνδυασμό με κανέλες και γαρύφαλλα, αλλά σκέφτηκε κανείς να τα χρησιμοποιήσει και το ανοιξοκαλόκαιρο; Βουαλά λοιπόν! Σουβέρ από φέτες σαγκουίνι.

σουβέρ από φέτες σαγκουίνι
Υλικά: 1 σαγκουίνι, κρυσταλλική κόλλα (ατλακόλλα ή Mod podge), πινέλο, μαχαίρι, φούρνος

Χρησιμοποίησα σαγκουίνια λόγω του έντονου χρώματος και της μεγάλης τους επιφάνειας, αλλά εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι εσπεριδοειδή θέλετε. Κόβετε τα σαγκουίνια σε όσο πιο ίσιες φέτες μπορείτε.

Θα γίνουν σουβέρ, οπότε φαντάζεστε πως μια τυχόν κλίση τα θέτει ακατάλληλα στο να στηρίζουν κούπες με υγρά. Επίσης, καλό είναι να έχουν πάχος περίπου 1.5εκ, μιας και όταν αποξηραίνονται ζαρώνουν και αν είναι πολύ λεπτές θα αποτύχουν ως σουβέρ.

σουβέρ από φέτες σαγκουίνι
Βάλτε τις φέτες στον φούρνο στους 50°C για 4 ώρες. Εάν ο φούρνος σας έχει την επιλογή του ζεστού αέρα ακόμα καλύτερα. Ο στόχος είναι να αποξηράνετε τις φέτες (όχι να τις μαγειρέψετε) και χωρίς επίσης να τις κάψετε.

Όταν έχουν αποξηραθεί τελείως, είναι έτοιμες, βγάλτε τες. Επιλέξτε τις πιο επίπεδες και αν χρειαστεί με ένα μαχαίρι ξύστε τις επιφάνειες που εξέχουν.

σουβέρ από φέτες σαγκουίνι
Έπειτα, ανακατέψτε λίγη κόλλα με νερό (σε αναλογία 6:1) και περάστε μια στρώση και στις δύο επιφάνειες των σουβέρ. Αυτό θα κάνει τις φέτες λίγο πιο ανθεκτικές στο βάρος και θα τις αδιαβροχοποιήσει. Μπορείτε να τις αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, αλλά εγώ τις ξαναέβαλα στον φούρνο στους 50°C για άλλα 5 λεπτά μιας και ήμουν εξαιρετικά ανυπόμονη.

σουβέρ από φέτες σαγκουίνι
Και έτοιμα τα σουβέρ από φέτες σαγκουίνι.

Μια από τις πιο γρήγορες και εύκολες κατασκευές που έχω κάνει. Μπορεί η αποξήρανση να παίρνει πολύ χρόνο, αλλά ο ουσιαστικός χρόνος της κατασκευής δεν είναι πάνω από 20 λεπτά.

σουβέρ από φέτες σαγκουίνι

σουβέρ από φέτες σαγκουίνι

Αν θέλετε και άλλες κατασκευές εμπνευσμένες από την μητέρα φύση, τι λέτε για αυτές τη γιρλάντα με μπάλες από βρύα.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο της In Whirl of Inspiration, τότε θα σας αρέσει και το Κολιέ από φυστίκια Αιγίνης!

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας

Avatar_iwoiΌταν δεν παρατηρώ τον έναστρο ουρανό για πεφταστέρια, τρώγοντας ποπκορν καλυμμένα με λιωμένο τυρί και δεντρολίβανο, πλάθω ιστορίες και τις μοιράζομαι στο μπλογκ μου, το In Whirl of Inspiration. Εκεί μοιράζομαι χάρτινους κόσμους των αγαπημένων μου βιβλίων, λαχταριστές Μεσογειακές συνταγές, κατασκευές και πολύχρωμα ταξίδια.

Save

Save

Save

Save

Save

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *