Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Αυτό το σετ χτυπητών γραμμάτων και αριθμών καθόταν αρκετό καιρό τώρα στο εργαστήριο και περίμενε να χρησιμοποιηθεί. Μόλις πήρα και την ξυλόγλυπτη κορνίζα, μια ιδέα γεννήθηκε στο μυαλουδάκι μου…

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Η όμορφη ξυλόγλυπτη κορνίζα είναι από τις Πηγές του Κόσμου και το σετ χτυπητών γραμμάτων και αριθμών από το κατάστημα Εργαλειόγατος, ενώ χρησιμοποίησα και πολυμερικό πηλό.

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Ξεκίνησα λοιπόν να πλάσω τον πολυμερικό πηλό και να τον ανοίξω σε φύλλο. Αν δεν χρησιμοποιείς συχνά πολυμερικό πηλό, να ξέρεις ότι ο πηλός θέλει λίγο δούλεμα είτε με πλάστη είτε με τα χέρια ώστε να μαλακώσει και να μπορέσεις να του δώσεις το σχήμα που θέλεις.

Ένα άλλο χρήσιμο τρικ, όταν ανοίγεις τον πηλό με πλάστη είναι να τοποθετήσεις αριστερά και δεξιά του πηλού τον ίδιο αριθμό χαρτιών από τράπουλα ώστε να βγει ομοιόμορφο το πάχος του.

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Όταν είναι έτοιμος ο πηλός μπορείς να χτυπήσεις με την σειρά τα γράμματα που θέλεις. Εγώ επέλεξα την λέξη ALWAYS. Κάνε μερικά δείγματα για να δεις πόση πίεση χρειάζεται ώστε να εμφανιστεί το γράμμα καλά. Εγώ, αφού χτύπησα τα γράμματα, ξαναπέρασα ελαφρά τον πλάστη πάνω από τον πηλό ώστε να εξομαλυνθούν ελαφρώς τα στρογγυλά περιγράμματα της σφραγίδας γύρω από κάθε γράμμα.

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Αφού χτύπησα τα γράμματα έβαλα την κορνίζα πάνω και την πίεσα ελαφρά ώστε να αποτυπωθεί το σχήμα στον πηλό. Έκοψα με ένα κοπίδι τον πηλό που περίσσευε. Δοκίμασε 2-3 φορές ότι ο κομμένος πηλός χωράει στην κορνίζα πριν τον ψήσεις. Ο πολυμερικός πηλός δεν θέλει υψηλή θερμοκρασία, αλλά η κάθε μάρκα έχει διαφορετικές προδιαγραφές, γι’αυτό διάβασε οπωσδήποτε τις οδηγίες στην συσκευασία του δικού σου πηλού.

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσει καλά ο πηλός, γέμισε τα γράμματα με ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε χρώμα της αρεσκείας σου. Μην σε πειράζει που φαίνεται να ξεφεύγει από το γράμμα το χρώμα, θα το καθαρίσουμε.

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Περίμενε μερικά λεπτά να στεγνώσει ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος και στην συνέχεια βρέξε ένα κομμάτι ύφασμα με οινόπνευμα και πέρασέ το πάνω από τα γράμματα ώστε να αφαιρεθεί το χρώμα που δεν είναι μέσα στο χάραγμα των γραμμάτων. Κάνε μερικές δοκιμές πριν για να είσαι σίγουρος ότι ο μαρκαδόρος που χρησιμοποιείς φεύγει με οινόπνευμα. Εγώ βρήκα ότι αν έβαζα οινόπνευμα πριν στεγνώσει το χρώμα, δεν έφευγε αλλά έκανε μουντζούρα.

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Το ξυλόγλυπτο το έβαψα με μωβ σπρέι και αφού στέγνωσε έβαλα τον πηλό μέσα. Στο πίσω μέρος κόλλησα μια θηλιά από κλωστή κεντήματος (για να το κρεμάω) και ένα κομμάτι χοντρό χαρτί μαύρο, για να σταθεροποιηθεί τόσο η κλωστή όσο και ο πηλός.

Διακοσμητικό με χτυπητά γράμματα

Τι λες, ωραίο δεν βγήκε;

Ευχαριστούμε τους χορηγούς υλικών που μας πρόσφεραν τα υλικά για αυτή την κατασκευή:

Τοποθέτηση προϊόντων

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.