Ποδιά από πετσέτα κουζίνας

Ποιός είπε οτι η ποδιά χρειάζεται ράψιμο; Δες πως μπορείς να μεταμορφώσεις μια πετσέτα ΙΚΕΑ σε εύκολη ποδιά για την κουζίνα σου.
Θα χρειαστείς:

–    Μια πετσέτα ΙΚΕΑ διάστασης 50×70εκ σε σχέδιο της επιλογής σου
–    Ταινία ρελιάσματος θερμοκολλητική SY
–    Λευκό ρέλι ή κορδόνι πάχους 1.5εκ
–    Σίδερο
–    Σιδερώστρα επιτραπέζια JALL
–    Ψαλίδι SY
–    Σαπουνάκι σημαδέματος (από το σετ ραπτικής SY)
–    Μέτρο HYLTA
–    Χάρακα

ikea-apron-1

Τοποθέτησε την πετσέτα με την καλή της πλευρά στην επιφάνεια εργασίας. Με το μέτρο και το σαπουνάκι κάνε τα εξής σημάδια: α) στην μικρή πλευρά (50εκ) ένα σημάδι 10εκ από την δεξιά άκρη προς τα μέσα και άλλο ένα από την αριστερή άκρη πάλι προς τα μέσα β) στην μεγάλη πλευρά (70εκ) ένα σημάδι στα 33εκ από την άκρη της πετσέτας προς τα κάτω και το ίδιο και στην άλλη πλευρά.

ikea-apron-2

Ένωσε σχεδιάζοντας δύο γραμμές με την κιμωλία τα αριστερά σημάδια και τα δεξιά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο τρίγωνα στις 2 επάνω γωνίες της πετσέτας σου. Κόψε με το ψαλίδι επάνω σε αυτές τις γραμμές.

ikea-apron-3

Κόψε από το ρέλι σου 2 κομμάτια του 1.50 μέτρου. Στα σημεία που έκοψες με το ψαλίδι σου γυρίζεις το ύφασμα προς τα μέσα περίπου 1.5 εκ. και σιδερώνεις σαν να έκανες στρίφωμα.

Τοποθέτησε το ρέλι μέσα στο στρίφωμα αυτό, αφήνοντάς το να εξέχει περίπου 35εκ από την στενή πλευρά της ποδιάς. Βάλε ανάμεσα και θερμοκολλητική ταινία ρελιάσματος  και σιδέρωσε μέχρι να κολλήσει.

ikea-apron-4

Γύρισε το στρίφωμα άλλη μια φορά προς τα μέσα, βάλε κι άλλη θερμοκολλητική ταινία ρελιάσματος και σιδέρωσε ξανά. Επανάλαβε τα βήματα και για την άλλη πλευρά.

Με γεια σου! Η ποδιά σου είναι έτοιμη!

ikea-apron-tall

Το project αυτό ήταν μέρος των σεμιναρίων Ανανέωσης Κουζίνας με Υφάσματα ΙΚΕΑ που πραγματοποίησε το ftiaxto.gr σε όλα τα καταστήματα IKEA Ελλάδος τον Μάιο του 2016.

Φτιάξτο
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ποδιά από πετσέτα κουζίνας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *