Πορτοφολάκι για κάρτες

Έχω πολλές κάρτες. Ευτυχώς όχι πιστωτικές, αλλά κάρτες μέλους για τα αγαπημένα μου μαγαζιά. Είναι τόσες που δεν χωράνε πια το πορτοφόλι μου και όποτε τις αφήνω στο σπίτι τυχαίνει να τις χρειάζομαι τελικά. Αναζητώντας μια λύση στο πρόβλημά μου βρήκα αυτό το project για πορτοφολάκια για κάρτες από το CraftyCupboard.net. Θέλεις να το φτιάξουμε μαζί; Είναι ιδανικό και για τις επαγγελματικές κάρτες!

Από ό,τι κατάλαβα ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο άρθρο του CraftyCupboard.net κανείς δεν μπορεί να φτιάξει μόνο ένα από αυτά τα πορτοφολάκια, οπότε ετοιμάσου να φτιάξεις και μερικά για δώρα. Είναι και ιδανικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις υπόλοιπα από υφάσματα σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Υφάσματα σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα που θα συνδυάσεις
– Ένα κομμάτι fleece, βάτα ή ελαφριά ενίσχυση
– Λίγο λάστιχο (ιδανικά όπως αυτό στις φωτογραφίες, χρωματιστό)
– Ένα κουμπί
– Ψαλίδι ή περιστροφικό κόφτη, χάρακα και επιφάνεια κοπής
– Ραφτικά (καρφίτσες, βελόνα, σαπουνάκι κτλ)
– Κλωστές σε ταιριαστά χρώματα
– Ραπτομηχανή

Ξεκινάς κόβωντας τα υφάσματά σου και το fleece, βάτα ή ενίσχυση.

– 2 κομμάτια διάστασης 14εκ χ 11.5εκ. Το ένα για απ’ έξω και το άλλο για από μέσα. Μπορεί να είναι τα ίδια ή διαφορετικά.
– 2 κομμάτια διάστασης 6.5εκ χ 11.5εκ.
– 1 κομμάτι fleece, βάτα ή ενίσχυση διάστασης 14εκ χ 11.5εκ

Ακόμη και εάν είσαι αρχάριος στη ραπτική, το project αυτό είναι τόσο εύκολο που θα το έχεις τελειώσει πριν καλά καλά το καταλάβεις.

Στο άρθρο του CraftyCupboard.net έχει και μπόλικες φωτογραφίες σε περίπτωση που χαθείς.

Business-Card-Holders_main
Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Παίρνεις τα μικρά κομμάτια ύφασμα και στην μια από τις μεγάλες τους πλευρές γυρίζεις το ύφασμα δύο φορές προς τα μέσα για να φτιάξεις ένα διπλό στρίφωμα πλάτους περίπου 6 χιλ. Σιδερώνεις καλά και γαζώνεις στην μηχανή με απλή ραφή.

2. Παίρνεις το ύφασμα για το εσωτερικό του πορτοφολιού και καρφιτσώνεις επάνω του τα δύο κομμάτια ύφασμα που μόλις στρίφωσες προσέχοντας να ευθυγραμμίζονται σωστά.

3. Εάν έχεις θερμοκολλητική βάτα, fleece ή ενίσχυση τώρα είναι η στιγμή να τη σιδερώσεις μαζί με το ύφασμα που είναι για την έξω πλευρά του πορτοφολιού.

4. Βάζεις καλή με καλή τα υφάσματά σου (έξω και μέσα) επάνω στο τραπέζι. Εάν δεν ήταν θερμοκολλητικά η βάτα, το fleece ή η ενίσχυσή σου θα πρέπει να την τοποθετήσεις τώρα ανάμεσα στα δύο υφάσματα. Φρόντισε να είναι καλά απλωμένη.

5. Πριν αρχίσεις να ράβεις τοποθέτησε και το λαστιχάκι σου διπλωμένο σε θηλιά περίπου στη μέση από μια από τις μικρές πλευρές των υφασμάτων. Καρφίτσωσέ το ανάμεσα στα υφάσματα. Η μεγάλη θηλιά θα πρέπει να είναι κρυμμένη ανάμεσα στα δύο υφάσματα, οπότε τοποθέτησε το λάστιχο κατά τα 3/4 του μέσα.

6. Ράψε προσεκτικά αφήνοντας περιθώριο περίπου 6 χιλιοστά γύρω γύρω στο ύφασμά σου. Και μην ξεχάσεις να αφήσεις άνοιγμα γιατί θα γυρίσεις τα μέσα έξω.

7. Κόψε με το ψαλίδι σου προσεκτικά τις μύτες από τις γωνίες των υφασμάτων σου.

8. Γύρνα τα μέσα έξω και σπρώξε με ένα μολύβι καλά καλά τις γωνιές. Εάν η ενίσχυση ή το fleece ή η βάτα που έχεις χρησιμοποιήσει δεν ήταν θερμοκολλητική τότε προσοχή να την απλώσεις καλά.

9. Σιδερώνεις πολύ καλά για να έρθουν όλα στη θέση τους σωστά.

10. Ράβεις γύρω γύρω και από την άλλη πλευρά του πορτοφολιού για να κλείσει και το άνοιγμα.

11. Εάν θέλεις διπλώνεις στη μέση το πορτοφολάκι, σημαδεύεις και κάνεις και ένα γαζί στη μέση που θα κρατήσει όλα τα υφάσματα σωστά.

12. Ράβεις το κουμπί στη θέση που πρέπει για να κλείνει σωστά το πορτοφόλι με το λάστιχο. Πρόσεχε μην ράψεις το κουμπί έτσι ώστε να κλείσεις και τη θήκη!

13. Βγάζεις φωτογραφική και τραβάς φωτογραφίες το αριστούργημά σου! Το πορτοφολάκι για κάρτες είναι έτοιμο!

Μεγιά σου

 

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *