Μπώλ από χαρτί

Έχουμε κατά καιρούς ανεβάσει ιδέες για να φτιάξεις μπωλάκια από διάφορα υλικά – σεμέν, γυαλάκια της θάλασσας, φύλλα κτλ. Σήμερα βρήκαμε στο www.thechillydog.com αυτή την ιδέα για να φτιάξεις το δικό σου διακοσμητικό μπωλ από λεπτές λωρίδες χαρτί. Ναι, αυτές που βγάζει ο καταστροφέας εγγράφων. Η λογική είναι πάντα λίγο πολύ η ίδια, αλλά το αποτέλεσμα πάντα μοναδικό!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Περιοδικά, καταλόγους, πολύχρωμο χαρτί
– Καταστροφέα εγγράφων
– Κόλλα Mod Podge (γυαλιστερή)
– Μπαλόνι
– Πλαστικό μπώλ
– Πινέλο
– Κοπίδι ή ψαλίδι
– Εφημερίδες για να μην λερώσεις
– Βελόνα ή καρφίτσα
– Σπάγγος

Την διαδικασία λίγο πολύ την έχουμε ξαναπεί σε κάθε μπωλ που έχουμε φτιάξει από περίεργα υλικά, με καλούπι ένα μπωλ ή ένα μπαλόνι. Το ίδιο ισχύει και εδώ.

Αφού κόψεις τα χαρτιά σου σε λωρίδες με τη βοήθεια του καταστροφέα και καλύψεις και τον χώρο που θα δουλέψεις με εφημερίδες είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Φουσκώνεις το μπαλόνι όσο περίπου θέλεις να είναι το μπώλ σου και το τοποθετείς μέσα σε ένα μπωλ για να μπορείς να δουλέψεις. Και αρχίζει το πασάλειμμα. Βάζεις μια γενναία στρώση κόλλας και ρίχνεις από επάνω μερικά χαρτάκια. Τα στρώνεις για να μην εξέχουν και τα περνάς από επάνω με περισσότερη κόλλα. Χαρτιά, κόλλα, χαρτιά, κόλλα με διαλείμματα για να στεγνώνει η κόλλα σου ενδιάμεσα. Στο άρθρο λέει οτι χρειάστηκαν περίπου 5 στρώσεις για να βγει το μπώλ.

Μπορείς να σηκώσεις και το μπαλόνι σου στο φως να δεις εάν έχει κάποια κενά το μπωλ και να τα καλύψεις όσο προχωράς. Αφού αφήσεις να στεγνώσει πολύ καλά η κατασκευή σου είσαι έτοιμος να σκάσεις το μπαλόνι. Από αυτό το άρθρο μάθαμε οτι εάν βάλεις λίγη ταινία και τρυπήσεις προσεκτικά το μπαλόνι με την καρφίτσα, χωρίς να την βγάλεις, τότε το μπαλόνι θα ξεφουσκώσει αντί να σκάσει και δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσεις το μπωλ σου, αλλά και τον εαυτό σου.

paper-bowl_main
Για το τέλος, μένει να ισιώσεις το μπωλ σου. Τοποθέτησέ το σε μια επίπεδη επιφάνεια, τύλιξε γύρω του έναν σπάγγο για να σημαδέψεις που θέλεις να το κόψεις. Με ένα καλό ψαλίδι ή κοπίδι κόψε όσα περισσεύεουν μέχρι να ευθυγραμμιστεί σωστά.

Έτοιμο!

Διακόσμησέ το στον χώρο σου ή βάλε το κάπου για να βάζεις μέσα κλειδιά, ψιλά ή άλλα χρήσιμα πράγματα.

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *