Καλοκαιρινό παιχνίδι με μπαλόνια

balloon-boppers_introΕάν ψάχνεις έξυπνες και οικονομικές ιδέες για να απασχολήσεις ευχάριστα τα πιτσιρίκια σου αυτό το καλοκαίρι, τότε ρίξε μια ματιά σε αυτό το πολύ εύκολο παιχνίδι με μπαλόνια που βρήκαμε στο www.craftingintherain.com. Με πολύ λίγα χρήματα, λοιπόν, μπορείς να χαρίσεις άπειρες ώρες χαράς στους μικρούς μας φίλους!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το παιχνίδι αυτό με τα μπαλόνια είναι:

– Σφουγγάρια για το πλύσιμο αυτοκινήτου
– Λεπτά ξύλα για χερούλια (μπορείς να ζητήσεις από το χρωματοπωλείο ξύλα για να ανακατεύεις το χρώμα ή
– Χρώματα ακρυλικά
– Πινέλο
– Ατλακόλ
– Λίγο γυαλόχαρτο
– Μαχαίρι ή κοπίδι
– Μπαλόνια

Το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τρίψεις με το γυαλόχαρτό σου τα ξύλα/ χερούλια και να τα βάψεις με τα ακρυλικά χρώματα σε διαφορετικά χρώματα για να έχει κάθε παίκτης το δικό του. Στη συνέχεια με το μαχαίρι σου κάνεις στην κάτω πλευρά του σφουγγαριού μια μικρή τομή για να χωρέσει το ξύλο σου. Με το μαχαίρι, επίσης, ανοίγεις μέσα στο σφουγγάρι μια βαθιά τομή για να βάλεις το ξύλο/ χερούλι. Πριν το βάλεις βάζεις και λίγη κόλλα επάνω στο ξύλο για να σταθεροποιηθεί! Τέλος, φουσκώνεις τα μπαλόνια και το παιχνίδι ξεκινά! Μπορείς να δεις και τις φωτογραφίες από το άρθρο του www.craftingintherain.com για να εμπνευστείς!

diy-balloon-paddles_main
Τους κανόνες μπορείς να τους προσαρμόσεις ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών! Πάντως ο γενικός κανόνας είναι να χρησιμοποιούν τα παιδιά τα σφουγγάρια με τα χερούλια σαν ρακέτες και να προσπαθούν να χτυπούν τα μπαλόνια όσο πιο ψηλά μπορούν και να μην τα αφήνουν να πέσουν κάτω! Εάν θέλεις μπορείς να μεταφέρεις και το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο και να γεμίσεις και τα μπαλόνια με λίγο νερό για περισσότερη δροσιά!

Καλά μπαλονοπαιχνίδια!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *