Πατάκι από ρετάλια υφασμάτων

noodles-ragΜόλις χθες ανακάλυψα αυτό το project και σήμερα ήρθαν στο ftiaxto.gr/eshop τα noodles, αυτό θα πει συγχρονισμός! Τα noodles είναι βαμβακερά νήματα από ρετάλια υφασμάτων σε διάφορα χρώματα. Μπορείς να τα πλέξεις με βελόνες ή βελονάκι αλλά και με τα χέρια, δες παρακάτω πως να φτιάξεις ένα χρωματιστό πατάκι για το σπίτι σου

Μάθε να ράβεις στο ftiaxtoρουμ!

Τέσσερα διαφορετικά τμήματα ραπτικής θα βρεις φέτος στο καλλιτεχνικό μας εργαστήριο στο Μαρούσι. Μπορείς να παρακολουθήσεις δια ζώσης ή ζωντανά διαδικτυακά! Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

👒 Μάθε να ράβεις για αρχάριους: κάθε Τρίτη, ώρες 5-7 (από 21 Σεπτεμβρίου 2021)
👗 Μάθε να ράβεις ρούχα: κάθε Τρίτη, ώρες 7.30-9.30 (από 21 Σεπτεμβρίου 2021)
👜 Μάθε να ράβεις τσάντες: κάθε Δευτέρα, ώρες 7.30-9.30 (από 27 Σεπτεμβρίου 2021)
🍩 Μάθε να ράβεις για παιδιά 8+: κάθε Σάββατο, ώρες 11-12.30 (από 25 Σεπτεμβρίου 2021)

Μάθε περισσότερα >>

noodles-rag-howto

Θα χρειαστείς:

Για αρχή θα πρέπει να πλέξεις αρκετά μέτρα κοτσίδας με τα noodles. Μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου noodles, αρκεί να έχεις μπόλικα παλιά t-shirts ή βαμβακερά υφάσματα, δες πως θα συνδέσεις τα ρετάλια σου.

Στη συνέχεια δίπλωσε την αρχή της κοτσίδας στον εαυτό της, περίπου 25 με 30 εκατοστά και άρχισε να ράβεις με ζιγκ ζαγκ τις 2 κοτσίδες μαζί. Θα σε βοηθήσει μια βελόνα ραπτομηχανής για ζέρσεϋ ώστε να έχεις σωστή ένταση στην ραφή. Φρόντισε επίσης η άραφτη κοτσίδα να τυλίγετε από τα δεξιά προς τα αριστερά ώστε το πατάκι σου να δημιουργείται στα αριστερά της ραπτομηχανής και άρα να είναι πιο εύκολο στις μανούβρες!

Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλη η κοτσίδα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιο αντιολοσθητικό υλικό από κάτω ώστε να μην γλυστράει το πατάκι σου! Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Πατάκι από ρετάλια υφασμάτων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *