Τρισδιάστατα αστέρια από κουτί αναψυκτικού

Αυτά τα υπέροχα τρισδιάστατα αστεράκια είναι φτιαγμένα από άδεια κουτιά αναψυκτικών και μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου. Ακολούθησε τις οδηγίες της Evie και πρόσεχε μην κοπείς. Εναλλακτικά μπορείς να τα φτιάξεις με χαρτόνι αλλά μπορεί να μην αντέξουν για χρόνια όπως θα αντέξουν τα αλουμινένια.

3dstar-howto

Θα χρειαστείς:

  • άδεια κουτάκια αναψυκτικού
  • σχέδιο αστέρι
  • ψαλίδι & κοπίδι
  • στυλό
  • σουβλί
  • επιφάνεια κοπής
  • μεταλλικός χάρακας και πένσα
  • χρώμα σε σπρέϋ & γυαλόχαρτο

Τύπωσε το σχέδιο αστέρι, κόψε το περίγραμμα του αστεριού και μετέφερέ το σε σκληρό χαρτόνι. Άνοιξε το άδειο κουτάκι αναψυκτικού με ένα ψαλίδι προσέχοντας να μην κοπείς! Τοποθέτησε το χαρτονένιο αστέρι πάνω στην εσωτερική πλευρά του ανοικτού κουτιού, αν θέλεις χρησιμοποίησε λίγο σελοτέιπ για να στερεώσεις το χαρτόνι στο αλουμίνιο. Με το στυλό χάραξε το περίγραμμα του αστεριού στο αλουμίνιο και άρχισε να κόβεις τις πλευρές με το ψαλίδι. Κόβε πάντα από έξω προς τα μέσα για να μην τσαλακώσεις το αλουμίνο προσπαθώντας να στριφογυρίσεις το ψαλίδι στην γωνίτσα.

Με την βοήθεια του χάρακα και του στυλό, ένωσε την κάθε μύτη με την απέναντι γωνίτσα, προσέχοντας να πατάς καλά το στυλό ώστε να φαίνονται οι χαρακιές και στην πίσω πλευρά του αλουμινίου. Γύρνα το αλουμίνο από την χρωματιστή πλευρά και ξαναπάτα τις γραμμές από την μέση του αστεριού προς τις μύτες και τις γωνίες. Θα δεις σιγά σιγά το αστέρι να αποκτά τρισδιάστατη μορφή. Στην αρχή με το χέρι και στην συνέχεια με τον χάρακα και την πένσα άρχισε να “τσιμπάς” τις χαρακιές που έκανες ώστε να ανασηκωθούν. Με το σουβλί μπορείς να κάνεις μια τρύπα για να κρεμάσεις τα αστέρια σου.

Όταν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, μπορείς να βάψεις το αστέρι σου με χρώμα σε σπρέυ και αφού στεγνώσει να περάσεις τις άκρες με ένα γυαλόχαρτο για να αποκτήσει παλαιωμένη όψη.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *