Λουλούδια από χαρτί

Μην με παρεξηγήσετε… αγαπώ πολύ τα λουλούδια και η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή μου. Είναι όμως κάτι στο εφήμερο των λουλουδιών που με ενοχλεί, ιδιαίτερα όταν το μπουκέτο προορίζεται για δώρο που με απόλυτη σιγουριά θα καταλήξει στον κάδο των σκουπιδιών. Εάν συμφωνείς μαζί μου, τότε θα βρεις την ιδέα να φτιάξεις αυτά τα λουλούδια από χαρτί για τον/ την Βαλεντίνα σου ό,τι πρέπει για δώρο!

Αν, λοιπόν, σχεδιάζεις να αγοράσεις λουλούδια για τον/ την αγαπημένη σου ξανασκέψου το! Μπορείς πάντα να προτιμήσεις μια γλάστρα που θα έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής, ή να φτιάξεις ένα υπέροχο μπουκέτο από λουλούδια από χαρτί. Μπορεί να μην μυρίζουν (εκτός αν τα ψεκάσεις με το άρωμά σου), αλλά μοιάζουν πολύ με αληθινά. Θέλεις να μάθεις πως θα το πετύχεις αυτό;

Αρκεί να επισκεφτείς το Craft Berry Bush και να δεις το άρθρο της Lucy για να φτιάξεις τα λουλούδια αυτά με τα φύλλα τους. Η διαδικασία είναι απλή και τα βήματα αναφέρονται αναλυτικά. Μάλιστα μέσα στο tutorial συμπεριλαμβάνονται και οδηγίες να ντύσεις ένα γλαστράκι με χαρτί και κόλλα για να προσφέρεις το λουλούδι σου στο αγαπημένο σου πρόσωπο. Υπάρχουν και φωτογραφίες για να βοηθήσουν όσους δεν το έχουν πολύ με τα αγγλικά τους.

paper_rose2 paper_rose3

Το μυστικό για να είναι το αποτέλεσμα τόσο αληθοφανές είναι στο οτι τα πέταλα των λουλουδιών είναι βαμμένα με νερομπογιές, ώστε το χαρτί να ρουφήξει αρκετό νερό και χρώμα και να κάνει τα φυσικά νερά του και τις ζάρες του. Η αναλογία της νερομπογιάς με το νερό είναι 1 προς 5 και εννοείται οτι μπορείς να επιλέξεις ό,τι χρώμα θέλεις. Το χαρτί που χρησιμοποιεί η Lucy είναι χαρτόνι, μάλλον κανσόν λευκό, αλλά εάν θέλεις να πειραματιστείς θα προτείναμε να επισκεφτείς ένα βιβλιοχαρτοπωλείο και να ψάξεις λίγο τις διάφορες υφές χαρτιών που υπάρχουν στην αγορά.

Τέλος, η κόλλα που χρησιμοποιεί η Lucy για να κολλήσει τα πέταλα μεταξύ τους είναι κόλλα σιλικόνης… προσοχή καίει!!!

Τι λες; Δεν είναι πολύ όμορφη ιδέα για δώρο για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου;

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Λουλούδια από χαρτί”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *