Καπάκια με χαλκομανίες

vintage_jarsΥπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους διάλεξα αυτό το project. Πρώτον, έχει μαζευτεί πάλι στο ντουλάπι της κουζίνας μου ένας σωρός από γυάλινα βάζα με τα καπάκια τους που δεν ξέρω τι να τα κάνω. Δεύτερον αγαπώ οτιδήποτε έχει σχέση με το vintage στιλ… και τι είναι περισσότερο vintage από τις χαλκομανίες! Δες, λοιπόν, πως μπορείς να διακοσμήσεις τα καπάκια από τα γυάλινα βάζα σου με λίγο χρώμα και χαλκομανίες, όπως η Tif στο dottieangel.blogspot.com

To άρθρο αυτό
δεν έχει σκοπό να σου δείξει βήμα βήμα πως να φτιάξεις τα καπάκια από τα βάζα σου, αλλά να σου δώσει έμπνευση για να διακοσμήσεις και στη συνέχεια να αξιοποιήσεις αυτά τα βάζα με τον δικό σου τρόπο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Χρώμα σε σπρέυ κατάλληλο για μεταλλικές επιφάνειες σε χαρούμενα χρώματα
Χαλκομανίες που θα βρεις σε καταστήματα με είδη hobby ή στο etsy ή στο ebay
Βερνίκι διάφανο πάλι σε μορφή σπρέυ για μεταλλικές επιφάνειες

Η διαδικασία είναι απλή. Πλένεις, βάφεις, αφήνεις να στεγνώσει, κολλάς περιμένεις να στεγνώσει. Λίγο πολύ ακολουθείς τις οδηγίες από τις συσκευασίες των υλικών σου. Με λίγη φαντασία και συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων που σου αρέσουν μπορείς πραγματικά να φτιάξεις πολύ όμορφα δοχεία.

Και τι θα τα κάνεις; Μην μου πεις οτι χρειάζεσαι βοήθεια σε αυτό… Είμαι σίγουρη οτι έχεις κάπου διάφορα υλικά για τα crafts σου που χρειάζονται ταξινόμηση!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καπάκια με χαλκομανίες”

  1. υπεροχη ιδεα, υπεροχο αποτελεσμα. Και φανταζομαι τ εφαρμόζεις και σε αλλα αντικειμενα… ❗

    Μνο ενα σχόλιο: η πικρη πειρα λεει, να μην χρησιμοποιηθουν τα βαζα αυτα στο παιδικο δωματιο, για αποθηκευση παιδικων συλλογων… Αν και δειχνουν ωραια, αν σπάσουν θα τρέxετε… :confused:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *