Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami

Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 1

Εάν ψάχνεις έναν όμορφο τρόπο να στολίσεις το Πασχαλιάτικο τραπέζι σου προτείνουμε έναν πρωτότυπο τρόπο με τα πολύχρωμα καλαθάκια origami. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πολύχρωμα φύλλα χαρτιού σε μέγεθος Α4 και έχεις έτοιμες ατομικές θηκούλες για να μπει δίπλα στο σερβίτσιο το κόκκινο αυγό του κάθε καλεσμένου σου! Καλή διασκέδαση!


Ξεκινάς κόβοντας τα Α4 χαρτιά σου ώστε να γίνουν τετράγωνα. Το κομμάτι που περισσεύει μην το πετάξεις. Βάλε το στην άκρη γιατί θα σου χρειαστεί…Οι οδηγίες μπορεί να σου φανούν πολύπλοκες στην αρχή, όμως είναι αρκετά εύκολες για όλους και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε αποζημιώσει!

Βήμα – Βήμα

Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 2
Για να αρχίσεις διπλώνεις το τετράγωνο φύλλο σου στη μέση ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο. Προσοχή να είναι οι γωνίες σου σωστά “ζυγισμένες”. Κάνεις ακριβώς το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Αφού τελειώσεις ξεδιπλώνεις πάλι το χαρτί σου. Θα πρέπει να έχει σχηματιστεί ένας σταυρός στη μέση του τετραγώνου σου.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 3
Στη συνέχεια διπλώνεις το χαρτί σου στη μέση, ώστε να έχεις ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και να δημιουργηθεί και μια τσάκιση που θα “κόβει το τετράγωνό σου στη μέση. Κάνεις ακριβώς το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 4
Όταν τελειώσεις με τις τσακίσεις αυτές το χαρτί σου θα πρέπει να έχει αυτή την όψη. Το ξαναδιπλώνεις σαν ορθογώνιο από όποια πλευρά θέλεις.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 5
Στη συνέχεια πιάνεις το χαρτί σου από τις δύο κάτω του άκρες δεξιά και αριστερά και φέρνεις όλες τις γωνίες μαζί να συναντηθούν στην κορυφή.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 6
Διπλώνεις το χαρτί σου με τρόπο που να δημιουργηθεί ένας ρόμβος που θα έχει τις 4 μύτες να κοιτούν προς τα επάνω 2 γωνιές από κάθε πλευρά (αριστερά και δεξιά). Τοποθετείς τον ρόμβο σου στην επιφάνεια που δουλεύεις με την “κλειστή” γωνιά προς το μέρος σου. Συγχαρητήρια. Τώρα μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το καλαθάκι σου.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 7
Βήμα 1: Ξεκινάς διπλώνοντας την επάνω μύτη του ρόμβου σου προς τα κάτω δημιουργώντας ένα νέο τρίγωνο.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 8
Βήμα 2: Από τη γωνία που μόλις έφτιαξες παίρνεις την άκρη και τη διπλώνεις πάλι προς τα επάνω μέχρι να ακουμπήσει η μύτη στην οριζόντια γραμμή φτιάχνοντας έτσι άλλο ένα μικρότερο τρίγωνο.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 9
Βήμα 3: Διπλώνεις τη μύτη του τριγώνου σου προς τα μέσα και φτιάχνεις ένα μικρό τραπέζιο. Προσοχή η μύτη του τριγώνου να ακουμπά εσωτερικά την οριζόντια τσάκιση!
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 10
Βήμα 4: Ολοκληρώνεις τα βήματα διπλώνοντας άλλη μια φορά προς τα επάνω το τραπέζιο προς τα επάνω μέχρι να έρθει σε ευθεία με την οριζόντια τσάκιση. Γυρίζεις τον ρόμβο σου ανάποδα (αυτό που έφτιαξες να ακουμπήσει την επιφάνεια που δουλεύεις) και ακολουθείς τα βήματα 1-4 και από την άλλη πλευρά.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 11
Όταν τελειώσεις πιάνεις τη δεξιά πλευρά του ρόμβου σου και την φέρνεις στα αριστερά. Κάνεις ακριβώς το ίδιο και από την ανάποδη πλευρά. Τώρα θα πρέπει να έχεις πάλι τον ίδιο ρόμβο από τον οποίο ξεκίνησες. Ακολουθείς τα βήματα 1-3 και για τις 2 πλευρές. Προσοχή μόνο έως το βήμα 3, όχι το 4!
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 12
Όταν τελειώσεις με όλα αυτά το χαρτί σου θα πρέπει να είναι κάπως έτσι.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 13
Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις εκείνο το κομμάτι χαρτί που περίσσεψε όταν έκανες το Α4 τετράγωνο. Το διπλώνεις στη μέση και στη συνέχεια το ξαναδιπλώνεις καλά στη μέση και ξανά μέχρι να έχεις μια αρκετά πλατιά λωρίδα. Αυτό θα είναι το χερούλι από το καλαθάκι σου.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 14
Για να φτιάξεις το χερούλι βάλε τη λωρίδα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μικρό τραπέζιο να ακουμπήσει καλά μέχρι την οριζόντια τσάκιση. Καλό είναι η λωρίδα σου να είναι στη μέση…
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 15
Για να σταθεροποιηθεί καλά το χερούλι γύρισε προς τα επάνω το τραπέζιο με το χερούλι πιασμένο μέσα του 2 φορές. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 16
Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι. Σαν το σήμα του Σουπερμαν δεν είναι;
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 17
Κουράστηκες; Πάμε για την τελική ευθεία. Δίπλωσε τις 2 άκρες του τριγώνου διαγώνια ώστε οι εσωτερικές μύτες να συναντηθούν περίπου στη μέση του χερουλιού και στην άκρη της οριζόντιας πλευράς του τριγώνου σου. Βλέπεις τα 2 τετράγωνα που έχουν δημιουργηθεί δεξιά και αριστερά;
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 18
Πιάσε την εσωτερική διαγώνιο του κάθε τετραγώνου και δίπλωσέ τη επάνω στην απο κάτω τσάκιση. Θα δημιουργηθεί μόνο του κάτι σαν γείσο. Κάνε όλα τα προηγούμενα βήματα και από την ανάποδη πλευρά.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 19
Θα πρέπει να καταλήξεις με αυτό. Κουράγιο είμαστε πολύ πολύ κοντά!
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 20
Βλέπεις κάτι αυτάκια που εξέχουν δεξιά και αριστερά; Δίπλωσέ τα προς τα μέσα! Μη ξεχάσεις και την ανάποδη πλευρά!
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 21
Τώρα είσαι εδώ! Λίγο ακόμα…Αυτό που μένει είναι να μαζέψεις και τα άλλα 2 αυτάκια που εξέχουν!
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 22
Τα αυτάκια αυτά τα μαζέυεις προς τα μέσα και τα ασφαλίζεις μέσα στη θηκούλα που θα βρεις από πίσω τους. Το κάνεις και για τις δύο πλευρές.
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 23
Μόλις τελειώσεις και με αυτό κάνεις μια τσάκιση στο κάτω μέρος του “τριγώνου” σου για να στέκεται το καλαθάκι σου καλύτερα…
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 24
Τι περιμένεις; Άνοιξε το καλαθάκι σου προσεκτικά!
Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami 25
Είναι έτοιμο! Δεν νιώθεις περήφανος που τα κατάφερες; Γέμισε το καλαθάκι με σοκολατάκια…Και δεν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιήσεις μόνο για το Πάσχα…είμαι σίγουρη οτι σε παιδικό πάρτυ γεμάτο με καραμέλες ή σοκολάτες θα κάνει θραύση!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

14 σχόλια στο άρθρο “Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami”

  1. @Yota Μόλις τελειώσεις το 4ο βήμα και έχεις το αποτέλεσμα της φωτογραφίας γυρίζεις τον ρόμβο σου ανάποδα?…να κοιτάει το τραπέζι δηλαδή? Μόλις το γυρίσεις θα πρέπει να έχεις πάλι μπροστά σου το σχήμα που είναι στην εικόνα που λέει βήμα 1…μετά κάνεις τα ίδια βήματα και από αυτή την πλευρά αυτή δηλ. που τώρα θα έχεις μπροστά σου! Βοήθησα?

  2. Μετά το 4ο βήμα εκει που λεει ακολουθείς τα βήματα 1-3 και για τις 2 πλευρές.Ποιες πλευρές? Εκει κολάω,και δεν έχω το ίδιο αποτέλεσμα με το σχήμα που βλέπω μετά.

  3. κοριτσια γειά σας πολύ ωραιο το καλαθάκι αλλα απο το βήμα 4 και μετα δεν κάνω βήμα.Λίγο ποιο αναλυτικές φωτογραφίες εάν γίνετε. 😳

  4. χρονια πολλα και καλό μήνα! συγχαρητήρια για όλο το site αλλά και το συγκεκριμένο project εξαιρετικό.οι οδηγίες και οι φωτο πολυ κατατοπιστικές.βγήκε υπέροχο.με παρόμοιο τρόπο κατασκευάζονται και τα κινέζικα κουτιά?γνωρίζει κανείς πως κατασκευάζονται?ενδιαφέρον θα ήταν να μας δείξετε με τέτοιο τρόπο και δίπλωμα χαρτοπετσέτας για το τραπέζι.ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες ιδέες που μου δίνετε.

  5. Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά! Πραγματικά πολύ καλή ιδέα!Έφτιαξα το καλαθάκι και βγήκε πολύ ωραίο!!! Μακάρι να είχα και χαρτί μεγαλύτερης διάστασης να έβαζα τα ατομικά τσουρεκάκια που έφτιαξα! 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *