Οικολογικό περιτύλιγμα

furoshikiΞέρεις τι είναι το furoshiki; Εάν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθεις! Το furoshiki στα ιαπωνικά είναι ένα κομμάτι ύφασμα συγκεκριμένων διαστάσεων που χρησιμοποιούσαν οι ιάπωνες για να τυλίγουν τρόφιμα, να κουβαλάνε πράγματα κτλ…

Με την ίδια λογική που το origami είναι η τέχνη του διπλώματος του χαρτιού, το furoshiki έφτασε στους δυτικούς πολιτισμούς να είναι συνώνυμο της τεχνικής διπλώματος ενός υφάσματος. Λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος και της ανάγκης να μειωθεί όσο το δυνατόν η χρήση χαρτιού στον πλανήτη, το furoshiki ζει μεγάλες στιγμές δόξας.

Πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας κυκλοφόρησε σε pdf ένα φυλλάδιο το οποίο με εικόνες δείχνει τις πιο βασικές τεχνικές για να διπλώσει κανείς με ύφασμα μεγάλα, μικρά αντικείμενα, ή να φτιάξει τσάντες ώμου κτλ.

Ρίξτε μια ματιά στο website του Υπουργείου για να πάρετε μια εικόνα

http://www.env.go.jp/en/focus/attach/060403-5.html

Φανταστείτε τώρα πόσα πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε με την τεχνική αυτή! Επιλέγοντας διαφορετικά υφάσματα και χρώματα μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στην παρουσίαση των δώρων σας αυτές τις ημέρες. Και όσοι λάβουν τα δώρα σας θα έχουν και επιπλέον δώρο ένα όμορφο κομμάτι ύφασμα για να το χρησιμοποιήσουν όπως αυτοί θέλουν!

Στο http://furoshiki.com/home.php θα βρείτε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την υπέροχη αυτή μόδα, την ιστορία και τις τεχνικές, καθώς και να δείτε τα είδη υφασμάτων και τις διαστάσεις που προτείνουν οι ειδικοί.

Καλό οικολογικό πακετάρισμα!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Οικολογικό περιτύλιγμα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *