Εύη Σκαρβελάκη: Χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ με ολίγον από αστερόσκονη

Η Εύη είναι μια από τις πρώτες φίλες του Ftiaxto, αλλά και προσωπική μας φίλη. Κατά καιρούς έχουμε προβάλλει στο site μας τις δημιουργίες της, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να της αφιερώσουμε τη δική της σελίδα στους Δημιουργούς του Ftiaxto. Απολαύστε τη!

“Δεν θυμάμαι πως άρχισα να ασχολούμαι με την κατασκευή κοσμημάτων και αξεσουάρ. Νομίζω τυχαία. Θυμάμαι όμως ότι πάντα ήμουν φαν του χειροποίητου. Και πάντα είχα μια μανία με τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα, τα παπούτσια, τις τσάντες -αλλά όχι απαραίτητα επάνω μου, ίσως πάνω σε κάποιον άλλον…

Κάπως έτσι, μετά από τις σπουδές μου στην Αγγλία στις Διεθνείς Σχέσεις, άρχισα να πειραματίζομαι με κάποια υφάσματα, που στην ουσία ήταν παλιά ρούχα που μάζευα πεισματικά για χρόνια και αρνούμουν να πετάξω. Με τη βοήθεια της μητέρας μου, από την οποία έμαθα όσα ξέρω, άρχισα να φτιάχνω βραδινά τσαντάκια κεντημένα με χάντρες, πούλιες, στρασάκια, δερματάκια και ότι άλλο υπήρχε μπροστά μου. Αργότερα, άρχισα να ασχολούμαι με την κατασκευή αληθινών κοσμημάτων συνεπαρμένη από τα χρώματα, το σχήμα και την περίεργη δύναμη των ημιπολίτιμων λίθων. Συνέχισα να πειραματίζομαι με το κόσμημα και τα αξεσουάρ καθώς έβλεπα ανταπόκριση από τον κόσμο.

Σήμερα ασχολούμαι με τη δημιουργία αληθινών και faux κοσμημάτων και αξεσουάρ, όπως τσάντες, ζώνες, περικάρπια, καρφίτσες, κολιέ, βραχιόλια, ενώ ενίοτε τροποποιώ Τ-shirts και άλλα ρούχα. Πρόσφατα γνώρισα την τεχνική του felting, διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται με τη βοήθεια ζεστού νερού και σαπουνιού ένα συμπαγές ύφασμα από ακατέργαστες ίνες μαλλιού. Πολύ διαδεδομένη και αγαπημένη τεχνική στο εξωτερικό, αλλά μάλλον λίγο παρεξηγημένη στη χώρα μας.

Ετοιμάζω πυρετωδώς τη χειμερινή συλλογή από τσάντες και ζεστά, μάλλινα κοσμήματα και αξεσουάρ… Εύχομαι για τον εαυτό μου να συνεχίσω να μαθαίνω πράγματα και να δημιουργώ γιατί με κάνει να νοιώθω όμορφα.”

Η Εύη συνεργάζεται με το κατάστημα me me me στο Κολωνάκι όπου μπορείς να βρείς τις δημιουργίες της.

Αν θέλεις μπορείς να κλείσεις και ραντεβού για να περάσεις από το εργαστήριο της:
Αγίας Παρασκευής 23, Κηφισιά, σταθμός ηλεκτρικού ΚΑΤ
τηλέφωνο: 210 8018114
e-mail: evisk1975@yahoo.gr

Μην παραλείψεις να δεις περισσότερα στο blog της
http://www.socosmic.blogspot.com/

 

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

30 σχόλια στο άρθρο “Εύη Σκαρβελάκη: Χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ με ολίγον από αστερόσκονη”

  1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια… Εννοείται ότι στέλνω πράγματα και επαρχία! Για καινούρια σχέδια συμβουλευτείτε το blog μου http://www.socosmic.blogspot.com ή τη σελίδα μου στο facebook, στο όνομά μου… 😉

  2. 😀 ΓΕΙΑ ΣΑΣ ❗ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ !! ΘΕΛΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΑΠΑΡΕΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΚΟΡΔΟΝΙΑ ,ΧΑΝΤΡΕΣ, ΚΛΙΠΣ κ.λ.π.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ? :-?:

  3. Εύη μου, όταν φοράω τα έργα σου, όχι μόνο νιώθω, αλλά γίνομαι και πιο όμορφη! Έτσι που το πας, δεν τον γλιτώνω τον τίτλο της star hellas… 😀

    Ανυπομονώ για τα νέα σχέδια!!
    Είσαι καταπληκτική!

  4. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *