Υφασμάτινο κάλυμμα τετραδίου σε 15 λεπτά

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Τι θα έλεγες να φτιάχναμε ένα κάλυμμα τετραδίου με ύφασμα; Δες πόσο εύκολα και γρήγορα γίνεται με την μαγική βοήθεια του glue gun…

Θα χρειαστείς ένα τετράδιο με σκληρό εξώφυλλο, ύφασμα (πλυμένο & σιδερωμένο), κορδέλα και πιστόλι ζεστής κόλλας (glue gun). Το ύφασμα θα πρέπει να είναι 2 εκατοστά μεγαλύτερο από το τετράδιο σε κάθε πλευρά ώστε να διπλώσει μέσα από το εξώφυλλο.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Τοποθέτησε το ύφασμα, όπως θέλεις να το κολλήσεις, το συγκεκριμένο καλύπτει μόνο ένα μέρος του τετραδίου.

Αν το έχεις με την ραπτομηχανή μπορείς να δημιουργήσεις ένα πάτσγουωρκ κάλυμμα τετραδίου για να δώσεις έξτρα χαρακτήρα στην δημιουργία σου.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Ξεκίνα να απλώνεις λίγη κόλλα στην αριστερή πλευρά της μπροστινής πλευράς του τετραδίου. Πρόσεχε, γιατί η κόλλα αυτή σκληραίνει σχετικά γρήγορα, οπότε βάζεις λίγη και κολλάς ένα κομμάτι, βάζεις λίγη ακόμη και κολλάς άλλο λίγο, μην κάνεις όλη την πλευρά με την μία γιατί θα σου στεγνώσει η κόλλα και δεν θα κολλάει το ύφασμα.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Κάθε κομμάτι υφάσματος που κολλάς να το πιέζεις καλά και να το στρώνεις με τα χέρια σου.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Μόλις κολλήσεις την μπροστινή, την πίσω πλευρά και την ράχη – κολλάς έχοντας το τετράδιο κλειστό – άνοιξε το τετράδιο και κόψε διαγώνια στις γωνίες όχι όμως σύριζα, άσε 5 χιλιοστά από την γωνία του τετραδίου. Κόψε επίσης στην ράχη, ώστε να μπορέσει το αυτί να γυρίσει μέσα από το εξώφυλλο.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Διπλώνεις τα αυτιά προς τα μέσα, και τα κολλάς όπως κόλλησες και το εξωτερικό, κομμάτι-κομμάτι.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Στην γωνία βάλε μια σταγόνα κόλλα και άπλωσέ την με την μύτη του glue gun ώστε να σκληρύνει και να μην ξεφτίσει το ύφασμα.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Κόψε το ύφασμα της ράχης κοντό, ώστε να περισσεύει κάτι λιγότερο από εκατοστό έξω από το τετράδιο, βάλε κόλλα και σπρώξε το ύφασμα προς τα μέσα και κάτω από τα φύλλα. Προσοχή η κόλλα καίει! Χρησιμοποίησε κάτι μυτερό για να σπρώξεις το ύφασμα. Είναι πιο εύκολο όταν το τετράδιο είναι ανοικτό γιατί μεγαλώνει το κενό ανάμεσα στα φύλλα και το εξώφυλλο.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Αν θέλεις, κολλάς και μια κορδέλα στο τελείωμα του υφάσματος όχι μόνο για σχέδιο αλλά και για να καλύψεις τα ξέφτια του.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Για να κρύψεις το ύφασμα στο εσωτερικό κόψε ένα κομμάτι χαρτί λίγο μικρότερο από το τετράδιό σου – χρησιμοποίησε αν θέλεις και κάποιο χρωματιστό ή με σχέδια – κόλλησε το με stick κόλλα και στρώσ’το με τα χέρια ώστε να μην κρατήσει αέρα και κάνει φυσαλίδες.

Γρήγορο κάλυμμα τετραδίου

Το κάλυμμα τετραδίου είναι έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά! Πάω στοίχημα ότι όσοι το δουν θα σου ζητήσουν ένα… Για όσους ενδιαφέρονται, τόσο το τετράδιο όσο και το ύφασμα είναι αγορασμένα από το IKEA.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

14 σχόλια στο άρθρο “Υφασμάτινο κάλυμμα τετραδίου σε 15 λεπτά”

  1. Πολύ καλό!! θα το δοκιμάσω στον καινούριο ντοσιέ που πήρα για παρουσίαση τις δουλειές μου
    ευχαριστώ 😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *