DIY: Ξύλινο φανάρι για το μπαλκόνι

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα ξύλινο φανάρι με Mamut Glue Crystal. Θέλω να σου δείξω ότι το Mamut Glue Crystal είναι μια πανίσχυρη κρυστάλλινα διάφανη κόλλα. Είναι ιδανική για κατασκευές που χρειάζονται λεπτές υπερδιάφανες αλλά δυνατές κολλήσεις. Πάμε να δούμε τα υλικά…

👉 Κατέβασε το σχέδιο από το diy.bostik.com και προμηθεύσου όλα τα υλικά που θα χρειαστείς.

 

Βήμα βήμα οδηγίες για το ξύλινο φανάρι

Θα ξεκινήσουμε να κολλάμε τα μικρά διακοσμητικά πηχάκια 1×1 στα τζάμια. Τοποθέτησε τα πηχάκια πάνω σε κάθε τζαμάκι και επιβεβαίωσε ότι ταιριάζουν όλα μεταξύ τους χωρίς να αφήνουν κενά. Άρχισε να κολλάς τα εξωτερικά και προχώρησε στα εσωτερικά πηχάκια εφαρμόζοντας μια λεπτή γραμμή Mamut Glue Crystal στο καθένα.

Στα 2 από τα 4 τζάμια θα κολλήσουμε τα πλαϊνά πηχάκια 2×2. Βάλε Mamut Glue Crystal και κόλλησε ένα σε κάθε πλευρά. Άστα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στη συνέχεια συναρμολόγησε το φανάρι, κολλώντας στα τζάμια με τα πηχάκια 2×2, τα τζάμια που δεν έχουν ακριανά πηχάκια. Με ένα τρίγωνο σιγουρέψου ότι τα τζάμια σχηματίζουν ορθή γωνία.

Να ξέρεις ότι έχεις ένα περιθώριο μισής ώρας για να διορθώσεις την τοποθέτηση των ξύλων, πριν αρχίσει να στεγνώνει για τα καλά η κόλλα.

Πάμε να κολλήσουμε τη βάση τώρα. Βάλε Mamut Glue Crystal στις άκρες του ξύλου βάσης και κόλλησέ το στην πάνω πλευρά της κατασκευής. Κόλλα τα ποδαράκια και άσε την κόλλα να στεγνώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Όταν η κατασκευή στεγνώσει, μπορείς να την γυρίσεις ανάποδα και να κολλήσεις τα τελευταία πηχάκια 2×2 ώστε να κρύψεις τις άκρες των τζαμιών.

Το ξύλινο φανάρι είναι έτοιμο. Αν πρόκειται να το έχεις σε εξωτερικό χώρο, καλό θα ήταν να περάσεις και ένα βερνίκι προστασίας.

Με γεια!

Το ξύλινο φανάρι κατασκευάστηκε με την ευγενική χορηγία της Bostik

bostik logo

FACEBOOK // YOUTUBE // INSTAGRAM

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *