In whirl of inspiration: Σκουλαρίκια με πολύχρωμο κονφετί

Αυτό είναι ένα ακόμη άρθρο από την Deborah και από το αγαπημένο μας In Whirl of Inspiration ειδικά για την στήλη των craftobloggers του Ftiaxto.gr! Πρόκειται για τα πιο κεφάτα, πολύχρωμα, γιορτινά σκουλαρίκια που έχεις δει ποτέ! Και φυσικά η εποχή αυτή είναι ιδανική για να τα φτιάξεις και να τα φορέσεις. Για δες παρακάτω πως…

Σε περίπτωση που δεν επισκέπτεστε αυτό το σάιτ για πρώτη φορά θα ξέρετε ότι λατρεύω να φτιάχνω τζίτζιλι μίτζιλι που μετά φοράω όλο χαρά και τσαχπινιά. Τα κολιέ από περίεργα υλικά είναι πρώτα σε αυτή την κατηγορία κατασκευών, με τα σκουλαρίκια να έρχονται δεύτερα, αλλά όχι καταϊδρωμένα. Επειδή όμως είμαι αλλεργική σε πάσης λογής μέταλλο το οποίο διαπερνάει τον λοβό του αυτιού μου δεν έχω πολλά -φανταχτερά και μεγάλα- σκουλαρίκια, μόνο ελάχιστα κουμπωτά. Κουμπωτά θα είναι και τα σημερινά σκουλαρίκια λοιπόν. Κουμπωτά και καλυμμένα με χαρτοπόλεμο.

Και για να μην πολυλογώ, με περηφάνια ακολουθεί το diy που θα σας φτιάξει τη μέρα.

Υλικά που χρειάζεστε:

– χαρτοπόλεμο ψιλοκομμένο,
– ατλακόλλα (λέγεται και ξυλόκολλα)
– φύλλο PVC
– κουμπώματα σκουλαρικιών κουμπωτά ή κανονικά
– ψαλίδι
– πιστόλι σιλικόνης

konfeti01
1. Αρχικά ζωγραφίστε το πατρόν του σχήματος του σκουλαρικιού που θέλετε σε ένα κομμάτι χαρτί. Έπειτα, τοποθετείστε το κομμάτι PVC πάνω στο χαρτί και σχηματίστε το πατρόν με ένα στυλό. Κόψτε το και βουαλά!

konfeti02
2. Απλώστε μια λεπτή στρώση ατλακόλλας πάνω στην μια πλευρά του σκουλαρικιού και βουτήξτε το στο κομφετί. Σκοπός είναι όλα τα σημεία του PVC να καλυφθούν με μια μονή στρώση κομφετί και να μην υπάρχουν κενά σημεία κόλλας (μιας και η κόλλα γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει). Αφήστε την πλευρά να στεγνώσει λίγο και κάντε το ίδιο και στην άλλη πλευρά. Θα πρότεινα να περάσετε 2 στρώσεις κόλλας στη μπροστινή πλευρά. Επαναλάβετε με το άλλο σκουλαρίκι.

konfeti03
3. Αν θέλετε να δώσετε στο σκουλαρίκι κάποια φορά/κλίση καλύτερα να το κάνετε τώρα μιας και όταν στεγνώσει η κόλλα, το σχήμα δεν θα είναι άλλο μεταβαλλόμενο. Όταν στεγνώσουν τα σκουλαρίκια κολλήστε με υγρή σιλικόνη από πίσω τα κουμπώματα (αν δεν έχετε πιστόλι σιλικόνης μπορείτε να κάνετε ακριβώς την ίδια δουλειά και άλλη δυνατή κόλλα). Τέλος, ασφαλίστε κομμάτια κομφετί τα οποία δεν είναι πολύ καλά κολλημένα και ψαλιδίστε αυτά που εξέχουν στις άκρες του PVC.

konfeti04
4. Φορέστε τα σκουλαρίκια και βγείτε για ένα ραντεβού με τους φίλους σας και δεχτείτε τα κομπλιμέντα τους. Μα δεν είναι αξιαγάπητα;

konfeti05

 

konfeti06

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας

Avatar_iwoiΌταν δεν παρατηρώ τον έναστρο ουρανό για πεφταστέρια, τρώγοντας ποπκορν καλυμμένα με λιωμένο τυρί και δεντρολίβανο, πλάθω ιστορίες και τις μοιράζομαι στο μπλογκ μου, το In Whirl of Inspiration. Εκεί μοιράζομαι χάρτινους κόσμους των αγαπημένων μου βιβλίων, λαχταριστές Μεσογειακές συνταγές, κατασκευές και πολύχρωμα ταξίδια.

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *