Κολιέ με εξάγωνα

Μια από τις καινούργιες μόδες στη χώρα μας, μετά την επιστροφή του πλεξίματος, είναι και το patchwork. Και μιας και φαίνεται οτι είναι κάτι που σας αρέσει ψάξαμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους που μπορεί κάποιος να το εντάξει στη ζωή του πέρα από τα κλασικά παπλώματα, τσάντες κτλ. Και βρήκαμε αυτό το κολιέ με εξάγωνα από το SewMamaSew.com που είναι και πρωτότυπο και πανέμορφο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Κομματάκια ύφασμα
– Διάφανη κλωστή (προαιρετικά – μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλή κλωστή)
– Freezer paper (ή fuse and tear)
– Κόλλα stick
– Ψαλίδι
– πατρόν για εξάγωνο (3.80 εκ)
– τσόχα ή λεπτή βάτα
– λωρίδες τζήν ή λινό

Και μερικά αξεσουάρ κοσμήματος

– Ακροδέκτες
– Κρικάκια
– Κούμπωμα
– Αλυσίδα (λίγο)
– Πένσες

Αυτό το κολιέ μπορεί να γίνει με μεγάλη ευκολία καλοκαιρινό ή χειμωνιάτικο αξεσουάρ, ανάλογα με τα υφάσματα που θα επιλέξεις.

Για να δεις πως θα χρησιμοποιήσεις το freezer paper ή το fuse and tear που έχουμε στο ftiaxto eshop μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο του blog Campbell Soup εδώ.

Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις. Κόβεις το freezer paper σου (χαρτί που η μια του πλευρά είναι αυτοκόλλητη/ σιδερότυπη) στο μέγεθος που θέλεις να έχει το τελικό εξάγωνό σου. Το κολλάς επάνω στο ύφασμα (άκρη για οικονομία) και σχεδιάζεις και κόβεις γύρω του αφήνοντας περίπου 1 εκ. περιθώριο. Γυρίζεις προς τα μέσα το περιθώριο και κολλάς με κόλλα για υφάσματα κατα προτίμηση στικ. 

Στη συνέχεια διάλεξε το σχέδιο που θα τοποθετήσεις τα εξάγωνά σου και άρχισε να τα ράβεις επάνω σε μια βάση (κομμάτι τσόχα ή βάτα) από το κέντρο προς τα έξω. Ράβεις επάνω στη βάση σου και όχι τα εξάγωνα μεταξύ τους. Για πιο περιποιημένο αποτέλεσμα μπορείς να βάλεις κλωστή διάφανη ή να επιλέξεις κάποια που ναταιριάζει με τα υφάσματά σου. Μην ράψεις ακόμη τα δύο ακριανά κομμάτια γιατί θα ράψεις επάνω τους τις δύο λωρίδες για το δέσιμο.

patch_necklace_main
Από το ύφασμα σου (τζήν ή λινό) κόβεις 2 λωρίδες 5χ25εκ. Διπλώνεις την κάθε λωρίδα στη μέση (κατά μήκος) και πατάς με το σίδερο. Ανοίγεις τη λωρίδα και διπλώνεις κάθε πλευρά στη μέση ώστε να συναντηθούν στο κέντρο. Διπλώνεις πάλι στη μέση και σιδερώνεις. Πατάς γαζί και στις δύο άκρες της λωρίδας που έφτιαξες.

Βάζεις και τα ακριανά εξάγωνα στη θέση τους και από κάτω τους (αλλά πάνω από τη βάση σου) βάζεις την άκρη της κάθε λωρίδας σου. Ράβεις όπως ακριβώς έκανες και με τα άλλα εξάγωνα. Κόβεις την βάτα ή την τσόχα που περισσεύει με το ψαλίδι σου.

Θα μπορούσες να σταματήσεις εδώ και το κολιέ σου να είναι τέλειο. Εάν θέλεις μπορείς να βάλεις και τελείωμα (ρέλι) στην κάτω πλευρά του κολιέ σου, δηλ. κάτω κάτω στα εξάγωνα. Πρώτα θα το καρφιτσώσεις ξεκινώντας από την μέση προς τις άκρες και μετά θα το ράψεις.

Τέλος, βάζεις τους ακροδέκτες, τα κρικάκια και το κούμπωμα για να έχει το κολιέ σου ένα σωστό κλείσιμο (αν και πάλι θα μπορούσες απλώς να το δένεις πίσω από το λαιμό σου.

Έτοιμο το κολιέ με τα εξάγωνα! Ελπίζουμε να σου άρεσε και να το φτιάξεις σύντομα!

Όλες οι αναλυτικές οδηγίες καθώς και βήμα βήμα φωτογραφίες θα βρεις στο SewMamaSew.com. Εάν θέλεις να κάνεις τα εξάγωνά σου με πιο παραδοσιακό τρόπο προτείνουμε να δεις και το μάθημα patchwork Εγγλέζικο Patchwork με χαρτί, που περιλαμβάνει όμως αρκετό ράψιμο στο χέρι.

Καλή επιτυχία!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *